Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Soğan Dolması Tarifleri > Ayva Dolması (9 adet - 260,121 defa bakıldı)

Ayva Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Dolması

Selçuk Tepe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2007
Mesajlar: 35
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc18185
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2007
3,185 defa indirildi / yazdırıldı




3 ayva
350 gr kuzu kuşbaşı
2 soğan
2 sivribiber
2 kırmızı salçalık biber
2 çorba kaşığı un
I çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı köri
1.5 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz

Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin. Bıçakla çekirdekli sert kısımlarını çıkarın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağının yarısını tencereye alıp ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Et, biberler, kimyon, köri ve tuzu soğana ilave edip 10 dakika kadar karıştırarak kavurun.
Ayvaları süzüp düz tabanlı bir tencereye dizin. Etli karışımı süzülmüş ayvaların içine paylaştırın.
Un, şeker, zeytinyağı, 1 kahve fincanı su ve 1 tutam tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Ayva dolmalarının üzerine karabiber serpip hazırladığınız unlu sosu gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Ayva Dolması

Eymen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2009
Mesajlar: 21
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc36148
Gönderme Tarihi: 04.May.2009
3,430 defa indirildi / yazdırıldı




3 orta boy ayva
Yarım kilo kuşbaşı kuzu
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 kaşık zeytinyağı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı un
Limon
1 çorba kaşığı şeker
Tuz

Ayvalar soyulur, ortadan kiiye kesilir, çekirdekli sert kısımları çıkartılır. Limon ile ovularak kararmaları önlenir. Ayrı bir tencerede yağ eritilir, doğranmış soğanlar ve kuşbaşı etler sote edilir. Etler suyunu çekince biber, kuş üzümü, tuz eklenir. Hazırlanan karışım ikiye kesilmiş ayvaların üzerine taksim edilir. Bir kasede 1 kaşık yğ, un, şeker ve su karıştırılarak boza kıvamında bir sos hazırlanır. Etlerin üzerine dökülür. 1 bardak su ilave edilerek ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.



Ayva Dolması

ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc65347
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,872 defa indirildi / yazdırıldı




Ergun Köknar

6 adet ayva
250 gr. yağlı iki kere çekilmiş kıyma
1 çorba kaşığı kişniş
1 fincan pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 fincan su
1 su bardağı şeker veya pekmez

Ayvaların aynı büyüklükte olanlarını seçip alınız, iyice yıkayıp, sap taraflarından bir kapak kaldırınız. Dolma oyacağıyla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını oyarak çıkarınız. Pirinci az bir şey suyla haşlayınız. Kıymayı ateşte bir iki dakika kavurarak suyunu salınca çektirmeden ateşten indiriniz. Kişnişi yıkayıp, haşlanmış pirinçle beraber kıymaya katıp karıştırınız. Tuzunu ilave edip iyice yoğurunuz. Çok sıkıştırırsanız dolma içi ayvanın suyuyla pişmez, sert ve tıkız olur. Lezzeti kaçar. Fırına girecek cam tencereyi yağlıyarak içi dolmuş ayvaları yan yana diziniz. Tencereye tam oturmayanların altlarından biraz kesip düzleş-tiriniz. Ayvaların üzerine tereyağını fındık büyüklüğünde koyunuz. Yarı beline kadar su koyup, tencerenin kapağını kapatıp fırına sürünüz. Bir iki taşım kaynayınca, fırından çıkarıp şekerini veya pekmezini ilave ediniz. Çok hafif ısıda ayvalar yumuşayıncaya kadar pişriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 01.11.2024


Ayva Dolması

bronz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 01.10.2015
Mesajlar: 18
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc112085
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2015
1,831 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

6-7 tane ekmek ayvası
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı çamfıstığı
Tereyağı
Maydanoz
Taze ve kuru nane
Tuz ve karabiber

Ayvaların kabuklarını soyun, kapak açar gibi üstten kesip içlerini oyun ve kararmaması için suya bırakın. Diğer tarafta kıymayı, pirinci, küçük küçük doğranmış soğanları, çamfıstıklarını, baharatları ve ince doğranmış yeşillikleri biraz su ilavesiyle güzelce karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. Bu harcı ayvaların içerisine doldurun. Kapak parçası ile ayvaların ağzını kapatın. Bir tencereye aralarında boşluk kalmayacak şekilde doldurduğunuz ayvaları yerleştirin. Bir tavada tereyağını eritin, sulandırılmış salça, 2 su bardağı kadar su ve tuz ilavesiyle pişirin, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine gezdirin. Suyunu tamamen çekinceye kadar dolmaları pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



Ayva Dolması

mülteci
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2015
Mesajlar: 28
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc112823
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2015
1,834 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
½ kg kıyma
1 yemek kaşığı yağ
2-3 yemek kaşığı şeker
Tarçın
Tuz
Karabiber

Ayvalar kapak alınarak kesilir. İçi oyulur. Hafifçe yağda kızartılıp bir kenara alınır. Diğer tarafta kıyıma; tarçın, karabiber ve tuz ile birlikte yoğrulup ayvaların içine doldurulur. Kapakları kapatılır. Üzerine şeker serpilir ve suyu koyularak pişirilir.

Not: Arzu edilirse fırında da pişirilebilir. Fırında pişen ayva çok daha güzel ve lezzetli olur.



Ayva Dolması

deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc120023
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,564 defa indirildi / yazdırıldı




1 tutam ayva çekirdeği
3-4 adet karanfil
1 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı tarçın
3 çay bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
12 adet ayva
5 çay bardaığı su
1 fiske tuz

Ayvalar, üst kısmı kapak olacak şekilde enine ikiye kesilir ve çanak gibi oyulur.
1 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür, kıymanın üzerine eklenip 1 çay bardağı pekmez dökülür. 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı yağ eklenip kıyma harmanlanır. Dolma içi ayvaların içine doldurulur. Tencereye yerleştirilen ayvaların üzerine 2 çay bardağı pekmez ve 5 çay bardağı su dökülür. 1 tutam ayva çekirdeği ve 3-4 adet karanfil ilave edilip pişmeye bırakılır.



Ayva Dolması

mel tem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143219
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019
833 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet iri ayva
Zeytinyağı
Harcı için:
Pirinç
Soğan
Salça
Sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon

Ayvaların kabuklarını soyun. Üst ve alt kısımlarını yuvarlak olarak kesin ve içlerini oyun.
Ayrı bir yerde her zaman hazırladığınız gibi iç harcınızı hazırlayın. Hazırladığınız harcı ayvaların içerisine koyun. Kestiğiniz üst ve alt kısımları kapak olarak kullanın.
Ayvaların yarısına gelecek şekilde su ve zeytinyağı ekleyerek orta ateşte pişirin.



Ayva Dolması

ğĞüÜşŞiİöÖçÇ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 30
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc155225
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2021
501 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

6 adet ayva
1 adet kuru soğan
200 gram az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 adet limon
Çeyrek demet maydanoz
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Sap kısımlarını aldığınız ve üst kısımlarını kapak şeklinde kestiğiniz ayvaların iç kısımlarını bir oyacak yardımıyla boşaltın.
Taban kısımlarını delmemeye özen gösterin.
Kararmaması için taze sıkılmış limon suyu ilave ettiğiniz suda bekletin.
Kıymalı iç harcı için kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
Bol suda yıkadığınız pirinçlerin suyunu süzdürün.
Pirinç, doğranmış kuru soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle karıştırın.
Limonlu suda bekleyen ayvaları fazla suyunu süzdürüp fırın tepsisine yerleştirin.
İç kısımlarını hazırladığınız kıymalı iç harçla doldurun.
Sıcak suyu üzüm pekmeziyle karıştırıp kenar kısmından fırın tepsisine alın.
Ayva dolmalarını önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Dereotuyla son dokunuşları yapıp servis edebilirsiniz.

Not: Hazırladığınız ayva dolmalarını pekmezli sıcak su ilavesiyle tencerede ve kısık ateşte de pişirebilirsiniz. Arzu ettiğiniz baharatları çiğden hazırladığınız dolma harcına katabilirsiniz. Üzüm pekmeziyle hazırladığınız sıcak suya arzuya göre çok az miktarda domates salçası veya biber salçası katabilirsiniz.



Ayva Dolması

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156741
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet ayva
150 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı tereyağı
500 ml su
1 adet çubuk tarçın
Pişirmek için:
Çubuk tarçın
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Su
Servis İçin:
4 yemek kaşığı pekmez
Maydanoz

Ayvaları iyice yıkayın.
Ayvaların tepesini ve alt kısmını tencereye daha rahat oturması için kesin.
Ayvaların içlerini zarar vermeden çıkarın.
Soğanı ince ince yemeklik doğrayın.
Kıyma, biber ve domates salçalarını, domates rendesini, maydanoz, tuz, biber ve yenibahar ekleyerek, yoğurun.
Ayvaları sudan çıkarıp süzün.
Hazırladığınız harcı, içlerine doldurun.
Tencereye yerleştirdiğiniz ayvaların kapaklarını, bastırmadan kapatın.
Ayvaların yarısından biraz yukarı gelecek şekilde su doldurun.
Nar ekşisini, üzerinde gezdirin.
Çubuk tarçınla, tereyağı ilave edin.
Ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
İsteğe göre maydanoz ve pekmez ile servis yapın.

Not: Ayvaları pişirmeden önce, kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin.







Ayva Dolması Tarifleri Soğan Dolması Tarifleri



(9 adet Ayva Dolması 260,121 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort