Kısa URL: https://ml.md/lc22332
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2008
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
3 orta boy ayva
3-4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
Ayvayı yıkayıp dörde bölünüz. Çekirdek yatağını çıkartıp kabuğunu soyunuz. Küçük parçalara bölünüz. 3 su bardağı su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirip mikserden geçiriniz.
Oluşan meyve suyunu iki kat tülbentten geçiriniz. (Suyunun berraklaşması için). Şeker ve limon suyu ilâve edip koyulaşıncaya kadar kaynatınız. (Porselen bir kaba damlatılan son damla yayılmıyorsa olmuş demektir.) Kuru ve ılık kavanozlara hava almıyacak şekilde doldurunuz. Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde bekletiniz.
2 kg ayva, doğranmış ve çekirdekli
2 limonun suyu
3 yıldız anason
2 kg şeker
Doğranmış ayvaları 1.5 litre su eklediğiniz tencereye alın. Limon suyu ve yıldız anason ekleyip ara ara karıştırarak yaklaşık 45 dakika yumuşayana kadar kaynatın. Büyükçe bir tencereye tülbent ya da tel süzgeç geçirip karışımı üzerine dökün. Bir gece bu şekilde bırakın. Ertesi gün süzgeçten geçen sıvıyı ölçün ve aynı miktarda şeker ekleyerek tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Soğuk bir tabağa koyarak jölenin hazır olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ateşten aldıktan sonra jölenizi hazırlamış olduğunuz kavanozlara doldurun, sıkıca kapatın ve soğumaya bırakın. Jöle, en az altı ay tazeliğini koruyor.