|
|
Ayva Kavurma |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40174
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2009
3,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayvalı kavurma için ilkin but ve kol etleri kemikli küçük parçalar halinde hazırlanıyor, yağları çekilip, etleri tuzda 'akşamdan sabaha' terbiye ediliyor. Sabah, yıkanmış bir ya da birkaç ayva bütün olarak etlere ekleniyor ve kazan, köz ateşine atılıp ağzı kapatılıyor. Yemek suyunu çekince ayıklanan yağlar eklenip kavruluyor; suyunu çekip yalnızca yağı kalıncaya dek pişiriliyor. Koku ve tat vermesi için eklenen ayvalar, yemek pişince çıkartılıyor. Etler küplere basılıyor, üzerine de yağı dökülüp; ağızları hava almayacak şekilde, iyice kapatılıyor. Bundan sonra, kullanılıncaya dek serin bir yerde bekletiliyor.
Not: Kış hazırlığı döneminde yapılan bir Kürt yemeği. Tenekelere basılıp istendiğinde hem sofraya getirilir hem de yemeklerin içine konur. Komşulara da dağıtılır. Daha çok keçi eti ile yapılır.
|
Ayva Kavurma |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40175
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2009
2,840 defa indirildi / yazdırıldı
|
Koyunun kol ve bacak etleri suyu çok az kalıncaya dek haşlanıyor. Bu suyun da bir kısmını alıp kabuklu olarak dilimlenmiş ayvalar, suyunu çekinceye dek pişiriliyor. Et, haşladığı tencereden ayrı bir yerde kendi yağında hafifçe kızartılıyor. Tencerede ayva için ayrılandan sonra, kalan suya bolca yağ ekliyor. İnce dilimlenmiş ekmek içine atılıp yağı çekmesi bekleniyor. İlkin ekmekler servis tabağına alınıyor, sonra da etler ve ayva dilimleri.
|
|
Ayva Kavurma Tarifleri Kürt Yemekleri
|
|