|
Ayva Kebabı (Gaziantep) |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc87400
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2013
1,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
750 g kebaplık zırh kıyması (1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş)
1,5 kg ayva
Kıymaya, tuz ilâve edip karıştırın, ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Ayvaların çekirdek kısımları çıkarılıp, kabuklu olarak dilimleyin.
Şişe önce ayva, sonra kıyma ve yeniden ayva şeklinde mangalın boyuna sığacak şekilde hesaplayarak saplayın.
Harı geçmiş mangalda aynı yönde sık sık çevirerek pişirin. Açık pide ekmek üstünde servis tabağına alın.
|
Ayva Kebabı (Gaziantep) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98929
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2014
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
500 gr. ayva
500 gr. az yağlı kıyma
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
Tuz
Karabiber
Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır. Ayvalar kuşbaşı bölünür. Şişe bir ayva bir köfte saplanarak mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilir. Ateşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır.
|
Ayva Kebabı (Gaziantep) |
|
Bayramcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 33 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc143285
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019
578 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nevin Halıcı
Koyun eti, kuyruk yağı ile birlikte ince kıyılır. Tuz atılıp yoğrulur.
Ayvalar dörde bölünür, tekrar enine üçe bölünür, cevizden büyük parçalara ayrılır. Şişlere bir ayva bir köfte dizilir. Izgarada kızartılır. Sahana veya tepsiye alınır. Yağ su ile ısıtılıp kebapların üzerine dökülür, kapak örtülüp hafif ateşte buğulandırılır.
|
|