Kısa URL: https://ml.md/lc143286
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2019
455 defa indirildi / yazdırıldı
Nevin Halıcı
Bir kapta kıyma, yumurta, tuz, karabiberi ve pul biberi yoğrulur.
Hazırlanan kıymadan küçük ve yassı köfteler hazırlanır. Ayvalar yuvarlak dilimlenerek yağda kızartılır. Bir tencereye bir kat köfte bir kat ayva olacak şekilde dizilir.
Köfteler ve kızartılmış ayvanın üzerine su, salça, tuz ilave edilerek kısık ateşte suyu iyice özleşinceye ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc40313
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
Diyarbakırlılar Derneği
Kıymadan et köftesi yapılır. Ayvalar dilimlenerek yağda kızartılır. Et ve kızartılmış ayvaların üzerine 2-3 bardak su, bir kaşık salça, tuz konularak birlikte pişirilir.