Kısa URL: https://ml.md/lc11926
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
3,022 defa indirildi / yazdırıldı
Ayva konservesi yapmak için iyi olgunlaşmış kokulu iri ayvalar seçilir. Ayvaların üzerlerindeki tüyler temiz bir bezle silindikten sonra bunlar dörde bölünür. Çekir-dekleriyle çekirdek yatakları çıkarılır, kabukları soyulur ve kararmamaları için % 1 oranında tuzlu suya konur. Bütün ayvaların temizlenmesi sona erince ayvalar temiz suda yıkanarak tuzları giderilir ve kaynamakta olan koyu şurubun içine atılırlar, 5-6 dakika kaynatılırlar. Delikli bir kaşıkla şuruptan çıkarılacak ayva dilimleri çekirdek yataklarının yeri içe ve dibe dönük olarak kavanozların ağzında 4-5 santimlik bir boşluk kalıncaya kadar İstiflenerek doldurulur. Ayvaların İçlerinde haşlandıkları kaynar şerbet de kavanozların ağızlarında bir parmaklık boşluk kalıncaya kadar doldurulur. Kavanozların havaları boşaltılıp ağızlan temiz ve ıslak bir bezle silindikten sonra kapatılır ve pastörizasyon kazanına yerleştirilir. Yarım litrelikler 25 dakika, bir litrelikler yarım saat kaynatılarak pastörize edilir. Öbür meyve konservelerlndekl gibi aralıklı dizilerek soğutulur ve ertesi gün vidalı bilezikleri yahut maşaları çıkarılır, etiketlenerek kilere kaldırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc142015
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2019
610 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram ayva
3 su bardağı şeker
2-3 karanfil
1 çubuk tarçın
Ayvaların kabuklarını soyun ve küçük küçük parçalara ayırarak bol suda haşlayın. Daha sonra içine şeker, karanfil ve tarçını ilave edin.
Bu karışım kaynamaya başladığında suyuyla beraber büyük kavanozlara alın ve kavanozların kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirip serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. Kahvaltılarda ya da tatlılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.