Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mus Tarifleri > Ayva Peltesi (4 adet - 144,337 defa bakıldı)

Ayva Peltesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Peltesi

şehbal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40066
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
4,004 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
8 bardak su
4 bardak toz şeker

Bir tencereye kabukları soyulmuş, çekirdek kısımları iyice çıkarılmış ve yarım parmak boyunda parçalara doğranmış 1 kg ayva koyduktan sonra üstlerine 8 bardak da su katmalı ve ayvalar iyice yumuşayana kadar tencere kapaksız olarak 45 - 50 dakika haşlanır.
Ayvalar yumuşak bir hale gelince ayvaların suyunu bir süzgeçten geçirmek suretiyle başka bir tencereye süzülür. (Ayva suyunu süzdükten sonra ölçmelidir. İki bardaktan az gelirse, bir miktar daha su katarak iki bardağa yükseltmelidir. İki bardaktan biraz fazla gelen suyun zararı yoktur.) Süzgeçte kalan ayvalar ise atılmamalıdır, bunlardan da ayva kompostosu yapılabilir.
Sonra süzülen ve ölçülen iki bardak ayva suyuna, bir misli fazlasıyle dört bardak da toz şeker ilâve edilerek, orta ısıdaki ateşte karıştırılmak suretiyle şekerin ayva suyu içinde erimesi sağlanır. Bu ayva suyu şeker, koyumsu bir hal alıncaya kadar bunlar 10 -15 dakika arasında kaynamaya bırakılır, sonra da tencere ateşten alınarak, pelte kâselere, hattâ kavanozlara doldurulur, gerektikçe kullanılır.


ML® Ayvalı Pelte için tıklayın
ML® Ayvalı Su Muhallebisi için tıklayın


Ayvalı Pelte

gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc62298
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2011
2,741 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet ayva
1 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta

Ayva soyulur ve iri rendelenir. Bir tencereye soğuk su, şeker, nişasta ve rende ayva konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak, şeffaflaşana ve kıvam alana kadar pişirilir. Sonra kaselere taksim edilir.


Ayva Peltesi

reyon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Kars
Kısa URL: https://ml.md/lc59137
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2011
2,442 defa indirildi / yazdırıldı




Türk Kadınının Tatlı Kitabı
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü 1966


1.1/2 kg Ayva
13 bardak Su
1750 g Şeker (7 bardak)

1.1/2 kg ayvanın her birinin kabuklarını ayıklayıp ikişer santim kalınlığında dilimler kestikten sonra çekirdeklerini çıkartınız ve içinde 13 bardak su bulunan bir tencereye atınız. Bilâhare bu tencereyi ateşe oturtarak ayvaları üç çeyrek saat kadar haşlayınız.
Ayvalar haşlanınca; bunların suyunu süzünüz ve bu suya 1750 g şeker (7 bardak) ilâve ettikten sonra orta ısıdaki ateşte yoğun bir duruma gelinceye kadar aşağı yukarı bir çeyrek saat pişiriniz. Pişmesini müteakip gerekli kaplara taksim ederek, lüzum oldukça kullanmak üzere muhafaza ediniz.


Ayva Peltesi

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162281
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022
336 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet ayva
Yeteri kadar su
1 adet vanilya çubuğu
Yarım limon
Yeteri kadar toz şeker

Ayvaların çekirdek yataklarını çıkarıp, gelişigüzel doğrayın. Tencereye alıp, ayvaların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Vanilya çubuğu, limon suyu ve kabuğunu ilave edip ocağa oturtun. Ayva yumuşayana dek pişirip, ocaktan alın. Suyu fazla ise süzün. Fazla değilse blenderden geçirin. Püre miktarı kadar toz şeker ilave edip, yeniden ocağa oturtun. Kısık ateşte rengi sarıdan turuncuya dönene dek, yaklaşık 1-1.5 saat karıştırarak pişirin. Karışımı, yağlı kağıt serilmiş küçük boy dikdörtgen veya kare kalıplara yayın. Kuruması için önceden ısıtılmış 125 derece fırında 2 saat dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.







Ayva Peltesi Tarifleri Mus Tarifleri



(4 adet Ayva Peltesi 144,337 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort