Kısa URL: https://ml.md/lc55173
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
3,350 defa indirildi / yazdırıldı
Bir kilo ayvanın kabuğunu soyup içini çıkarınız. Bu içi yumuşayıncaya dek kaynatınız. Sonra tencereden çıkarıp az suyu ile eziniz, kevgirden ova ova geçiriniz. Birbuçuk kilo şekeri birkaç karanfille birlikte bir tencereye koyunuz. Üstüne kaynayarak yumuşayan ayvaları boşaltınız. Tekrar ateşe koyarak çok hafif ateşte karıştıra karıştıra katılaşıncaya dek pişiriniz. Sonra tepsilere döküp ve yarım serçe parmağı kalınlığında düzeltip güneşe koyunuz. Güneşte kuruyunca baklava baklava keserek kavanozlara diziniz. Hava almaması için de kavanozların kapaklarını iyice kapayınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc104659
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015
1,567 defa indirildi / yazdırıldı
3 tane ayva
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Ayvaları soyup iri bir şekilde doğradıktan sonra üzerine su ekleyerek yaklaşık 45 dk. iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Mutfak robotunda püre haline getirip püreyi şeker ve sıvıyağ ile beraber tencerede ara ara karıştırarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
Karışımı yağlı kağıt serili bir kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak bir gece bekletin.
Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc140850
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2019
575 defa indirildi / yazdırıldı
Ayvaların üzerlerini tüylerinin gitmesi için iyice siliniz. Saplarını kesip bol su içerisinde pişiriniz. Ezilecek yumuşaklığa gelince ateşten indiriniz. Kabuklarını soyup, ikiye kesip ortasını ve çekirdeklerini çıkarıp eziniz. Aynı ağırlıktaki şekeri buna ilave ediniz. Sonra ezmeyi tekrar ateş üstüne koyup, karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Ezmeyi çukur bir tabağa boşaltınız. Soğuyunca toz şekeri ekip, tabakları kuru bir yere koyunuz. 7-8 gün sonra ezmeleri çevirip, öteki yönüne de şekeri ekiniz, bant şeklinde kesip, kuru ve aydınlık bir yerde kurutunuz.