Kısa URL: https://ml.md/lc115591
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2016
1,597 defa indirildi / yazdırıldı
3 orta boy ayva boyuna ikiye bölünür, çekirdek yatakları çıkarılır. Kaynar 1 su bardağı su ile tencereye koyulur. Yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine 1 su bardağı şeker serpilir ve 5-6 dakika daha kaynatılır. Tepsiye alınır, üstten ısıtmalı fırında ayvaların üstü hafif kahverengileşene kadar 10-15 dakika kızartılır. Soğuyunca, ortalarına kaymak koyularak ve kıyılmış antepfıstığı serperek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc164022
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2022
253 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet orta boy ayva
1 su bardağı şeker
100 gr köftür
100 gr ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
Ayvalar boyuna ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Tencereye koyulup yumuşayana kadar pişirilir.
Daha sonra üzerine şeker serpilir ve bir süre daha kaynatılır. Köftür ve cevizler ufak ufak doğranıp tereyağında sotelenir.
Pişen ayvalar tepsiye alınır, üstten ısıtmalı fırında ayvaların üstü hafif kahverengileşene kadar 10-15 dk kızartılır.
Ayvalar soğuyunca, ortalarına hazırlanan köftür ve ceviz karışımı doldurularak servis edilir.