Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vişne Tatlısı Tarifleri > Ayva Tatlısı (59 adet - 16,562,349 defa bakıldı)

Ayva Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Tatlısı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2068
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180882
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2024
26 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet büyük boy kabukları soyulmuş ayva
8 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
3/4 çay bardağı nar suyu
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
Yarım adet limon suyu
Servis için:
100 gram kaymak
1 yemek kaşığı pirinç antepfıstığı

İlk olarak ayva kabuklarını tencerenin tabanına dizin.
Sonrasında ise ayvaları tencereye ekleyin.
Şekerleri ise ayvaların üzerine eşit olacak şekilde paylaştırın.
Su, limon suyu, nar suyu, ayva çekirdekleri ve baharatlarını de tencereye ekleyin.
Tencereyi ocağın üzerine alın ve kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
Süre dolduğunda ise suyunu çekip renk alan bir çatal ya da bıçak yardımı ile ayvaların pişip pişmediğini kontrol edin.
Ayvalar pişmişse ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Servis ederken kaymak ve üzerine dilerseniz Antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.
Ayva tatlınız hazır!



Ayva Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179344
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı




8 ayva
16 kaşık şeker
1 litre su
İçi için;
2 elma
1 avuç ceviz
1 kaşık şeker
Süslemek için;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt

Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkartalım. 1 litre suya şekeri koyalım. Ve ayvaları kaynatalım (Çok da yumuşamasını beklemeyin yoksa ayvaları suyun içinde dağılır) Sonra elmaları rendeleyelim cevizi ve şekeri koyup karıştıralım ve ayvaların ortalarına paylaştıralım ve kaynattığımız suyu tepsideki ayvaları bozmadan kenarlardan dökelim ve 200° de 30 dakika pişirelim.
(tepsinin üstünü başka bir tepsi ile kapatalım çünkü yanabilir eğer tepsiniz yoksa folyo ile de kapatabilirsiniz) Piştikten sonra soğumasını bekliyelim. Bu arada 1 poşet krem şanti ile 1 bardak sütü çırpalım ve ayvalar soğuyunca krem şanti ile süsleyelim.

Not: 1 ayva için 2 kaşık şeker yeterlidir.



Ayva Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177695
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
156 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet olgun ayva
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
4-5 adet karanfil (isteğe bağlı)
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)

Ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
Bir tencereye suyu, toz şekeri, limon suyunu ve isteğe bağlı olarak karanfilleri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın.
Kaynayan şekerli suya ayvaları ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvalar yumuşayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan ayvaları servis tabağına alın. Üzerlerine tarçın serpebilirsiniz.
Servis yapmadan önce üzerlerine dövülmüş ceviz veya fındık serpiştirerek servis edebilirsiniz.



Ayva Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176852
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2024
174 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 adet olgun ayva
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yarım çay kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

Ayvalar güzelce yıkanır, soyularak ortadan ikiye kesilir. Çekirdekleri ve sap kısmıyla birlikte çıkartılır.
Ayva dilimleri isteğe bağlı olarak şekil verilebilir. Genellikle yuvarlak dilimler tercih edilir.
Ayva dilimleri bir tencereye dizilir. Üzerine toz şekeri eşit bir şekilde serpilir.
Limon suyu ve su eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve ayvalar yumuşayana kadar pişirilir. Bu süreç genellikle 20-30 dakika arasında değişebilir. Ayvaların yumuşaklığına göre kontrol edilmesi gerekir.
Pişen ayvalar ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine isteğe bağlı olarak toz tarçın serpiştirilebilir.



Ayva Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173026
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı




Fatih Belediyesi

4 büyük boy ayva
Ayva kabukları
Ayvanın çekirdekleri
400 ml su
Yarım limon
Tarçın kabuğu
Karanfil
Hibiskus
Tarçın tozu
4 Ceviz
Kreması İçin:
2 yemek kaşığı sürülebilir peynir
2 yemek kaşığı bal

Öncelikle ayvaları yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölelim. Ortasında bulunan çöpü çıkardıktan sonra çekirdeklerini mutlaka ayrı bir yere ayırmayı unutmayın.
Ayvanın kendi çekirdeklerini kesinlikle atmayın. Çünkü tatlı oluşmaya başlarken şerbetin yoğunlaşıp kıvam almasını ve ayvaların renginin kırmızıya dönmesini sağlayan en önemli temel ürün bu çekirdekler olacak. Derin bir kaseye su ekledikten sonra içine yarım limon sıkalım ve kabukları soyulmuş ayvanın kararmaması için ardından hemen limonlu suya atın.
Ayvanın kendi kabuklarını da asla atmayın. Çünkü pişme tenceresinin en alt katmanına ayvanın kabuklarını dizerek, ayvayı bu kabukların üzerine yerleştireceğiz. İşte bu sayede hem yapışmasını önleyeceğiz hem de şerbetin kıvam almasını sağlayacağız.
Tencerenin tabanına, ayva kabuklarını dizelim ve üzerlerine de ayvaları dizelim. Ayvaların tam ortasına ise eşit miktarda kenara ayırdığımız ayva çekirdekleriyle birlikte birer karanfil ekleyelim.
Ayvaların etrafına 1 bardak su dökelim. Tencerenin ortasına ise 1 adet tarçın kabuğu koyalım ve en kısık ateşte 40 dakika kadar pişirelim
Krema Yapımı, 2 yemek kaşığı labne peynirine 2 yemek kaşığı bal ekleyelim ve karıştıralım. Ardından buzdolabına dondururucuya gönderelim. Bu sayede hazır kremalardan çok daha güzel ve bir o kadar da sağlıklı bir kıvam olacak.
Pişen ayvaları, servis tabağına alalım ve soğuduğu zaman üzerine dondurucuya gönderdiğimiz ballı labne kremamızı dökelim. Son olarak ise ceviz ve tarçın tozu ekleyelim.



Ayva Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172676
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

6 adet ayva, soyulmuş, ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkarılmış
120 g şeker
75 ml su
6 adet karanfil

Ayvaları yayvan bir tencereye birkaç ayva çekirdeği ve kabuğu ile birlikte koyun.
Ayvaların içine birer çorba kaşığı şeker ekleyerek 1 saat bu şekilde bekletin.
Tencereye suyu ve karanfili ilave edin. Mum ışığı gibi yaktığınız çok kısık ateşte 2-2,5 saat ayvaların rengi pembeleşinceye kadar pişirin. Arada sırada ayvaları zedelemeden ters çevirebilirsiniz.
Ayvalar piştikten sonra soğumaya bırakın.
Arzuya göre kaymak eşliğinde servis edin.

Not: Ayva tatlısı derin pembe kızıl bir renge sahiptir, öyle ki Türkçede pişmiş ayva rengi diye bir tanımlama vardır. Bu rengin sırrı ayvanın çok uzun süre kısık ateşte pişmesinden kaynaklanır. Pişme sırasında içine konan kabuk ve çekirdekler ise içerdiği pektin sayesinde ayva tatlısının suyunun billur cam gibi donmasını sağlar.



Ayva Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171618
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2023
484 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
Kaymak
Fıstık

Ayvaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini ve kabuklarını bir tabağa ayırın. Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte yaklaşık 1 saati aşkın süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır. Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp servis edebilirsiniz.



Ayva Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166830
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2022
359 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

3 adet ayva
3 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
1 adet limon
Servis için:
Kaymak
Antepfıstığı veya ceviz

Ayvaları soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için limon ile ovup suyun içerisine koyun. Tencereye ayvaların iç kısımları yukarıya bakacak şekilde dizin. Ayvaların içlerini toz şekeri paylaştırın ve ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Suyunu ilave edip kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin. Soğuyunca tabağa alıp, ayvaların iç kısımlarına kaymak doldurun ve antepfıstığı veya ceviz serperek servis edin.



Ayva Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164228
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı




5 Adet orta boy ayva
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
4-5 adet karanfil
Üzerine kaymak ya da krem şanti

Ayvaların kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekli kısım oyularak çıkartılır ama atılmaz.
Ayvalar düz ve genişçe bir tencereye yuvarlak kısmı biraz kesilerek çukur tarafı üste gelecek şekilde dizilir.
Çekirdekleri ise ayvaların yanlarına konur. Üzerine 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su ve 4-5 adet karanfil atılıp tencerenin kapağı kapatılıp, önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 ile 1,5 saat arası pişirilir.
Yumuşayıp ayvaların rengi değişince ve şerbeti kıvamlı bir hal alınca ocaktan indirilir.
Ben 1 saat 15 dakika tuttum. Tam kıvamında oldu. Ayvanın cinsine göre pişme süresinde değişiklik olabilir.
Ayvaların çekirdekleri renginin pembe olmasını sağlıyor. Soğuduktan sonra krem şanti ile süslenir.



Ayva Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163836
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet büyük boy ayva
1 adet çubuk tarçın
8 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
5 adet karanfil
1/2 adet limonun suyu

Ayva tatlısı tarifi için önce ayvaların kabukları soyulur ve ortadan ikiye bölünerek çekirdek yuvası çıkarılır. Çekirdekler kenara ayrılır. Ayvalar limonlu suya atılır. Ardından teker teker çıkararak ayvaların tencerede düz durması için alt kısımdan kesilir. Büyük bir tencereye hepsi yerleştirilir.
Her bir ayva oyuğuna 3 çorba kaşığı toz şeker koyulur. Ayva çekirdekleri ve baharatlar da tencereye eklenir.
Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocak en kısık ateşe ayarlanır.
Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su eklenebilir.
Ayva tatlısı hazır. Biraz ılınınca ayvaları servis tabağına alarak, üzerine şerbetinden gezdirin. Kaymakla ya da istediğiniz başka bir dolgu malzemesiyle servis yapabilirsiniz.

Not: Ayvaları limonlu suda bekletin. Soyarken de sert kısımları alın, böylece tatlı yumuşak olur.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.01.2024


Ayva Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163214
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2022
367 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet ayva
4 su bardağı toz şeker
Harcı için:
5-6 adet hurma
Yarımşar su bardağı iri kıyılmış ceviz ve badem
Yarım su bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı toz şeker
Tarçın
Servis için:
Kaymak

Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, tencereye yerleştirin. Üzerine, ayvaların içinden çıkan çekirdekleri ve toz şekeri serpiştirip, 2-3 saat dinlendirin. Kısık ateşte, ayvalar kızarana dek pişirin. Harç için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın. Hurma, ceviz, badem, kuş üzümü ve toz şekeri karıştırarak tavada pişirin. Ocaktan almaya yakın tarçın ilave edip, karıştırın. Pişen ayvaları servis tabağına alın. Ortalarına hazırladığınız karışımdan pay edin. Kaymakla servis yapın.



Ayva Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162639
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2022
241 defa indirildi / yazdırıldı




Didar Yanar

6 adet ayva
680 gr toz şeker
200 gr kaymak
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
50 gr ceviz içi
800 gr su

Ayvanın kabuklarını temizleyip ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın.
Ocaktaki ayvalara kabukları, çekirdeğini ve toz şekeri ilave edin.
Üzerine 200 gr su, tarçın, karanfil ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra 2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirin.
Soğuyunca suyuyla beraber servis edebilirsiniz.
Üzerine kaymak ve ceviz koyabilirsiniz.



Ayva Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162282
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022
292 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet ayva
3/4 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
1 su bardağı su
Servis için:
Kaymak

Ayvaların kabuklarını soyup, daha sonra kullanılmak üzere kenara ayırın. Ayvaları ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, yatak kısmı üstte kalacak şekilde çok derin olmayan bir tencereye dizin. Üzerlerine toz şeker serpin. Karanfil yerleştirip, su ilave edin. Ayvaların ortalarına ve kenarlarına çekirdeklerle ve ayva kabuklarını ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ilınınca kaymakla birlikte servis yapın.



Ayva Tatlısı

ferahnur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc156479
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2021
532 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet büyük ayva
16 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Servis için:
100 gram kaymak
4 yemek kaşığı toz antepfıstığı

Bol su içerisinde yıkadığınız ayvaların kabuğunu soyun ve ayvaları ortadan ikiye ayırın.
Geniş tencere içerisinde tek sıra halinde dizdiğiniz her ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
Tencereye ayvaların üzerine çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.
Şerbet rengini alması için ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçın kullanabilirsiniz.
Pişen ayvalarınızı servis tabağına alın üzerine şerbetine gezdirin.
Toz antepfıstığı ve kaymak ilavesiyle tercihen soğuk veya ılık servis edilebilir.



Ayva Tatlısı

Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156143
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2021
377 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Üstü için:
Kaymak
Fıstık

Ayvaları yıkayıp soyun. Çekirdeklerini ve kabuklarını bir tabağa ayırın.
Tencereye ayvaları dizin. İçine kabukları ve çekirdekleri ekleyin suyu ilave edip küçük ocakta kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Tencerenin kapağını açıp şekeri ilave edin ve yine küçük ocakta kısık ateşte yaklaşık 1 saati aşkın süre boyunca pişirin. Rengi kırmızı bir hal aldığında tatlınız hazır.
Kabukları ve çekirdekleri ayıklayıp servis edebilirsiniz.



Ayva Tatlısı

Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156146
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2021
437 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet ayva
16 yemek kaşığı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4-5 adet Karanfil
Yarım su bardağı su
Üzeri İçin:
Kaymak (dilerseniz dondurma ya da krem şanti de kullanabilirsiniz.)

Ayvaları güzelce yıkayın.
Genişçe bir kaseye su doldurarak içine limon suyu sıkın.
Mümkün olduğunca ince bir şekilde ayvaların kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye keselim ve iç kısımlarını oyarak temizleyin.
Temizlediğimiz ayvaları limonlu suya bırakın.
Bu ayvaların beklerken kararmasına engel olur.
İçinden çıkan çekirdekleri ve soyduğumuz kabukları pişirirken kullanmak üzere bir kenara ayırın.
Bütün ayvalar hazır olduğunda ayvaları fırın torbasına yerleştirin.
Her bir ayvanın çukur kısmına 2 yemek kaşığı kadar toz şeker yerleştirin.
Ayvaların kabuklarını, poşetin içindeki boşluklara yerleştirin.
Ayva çekirdekleri, karanfiller ve tarçın çubuklarını da poşete ilave edin.
Yarım su bardağı kadar suyu poşete ilave edin.
Fırın poşetinin ağzını sıkıca kapatın.
Bir kürdan yardımı ile poşette birkaç delik açalım.
160 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdikten sonra, fırın sıcaklığını 200 dereceye artırarak 35 dakika daha pişirin.
Fırından aldıktan sonra poşeti keserek açın.
Tatlının soğuması için bekleyin.
Soğuyan tatlıları servis tabağına aldıktan sonra yanında kaymakla ve fıstık tozu ile servis edin.

Not: Ülkemizde yetiştirilen ayvalar eşme, ekmek ve limon ayvasıdır. Bizler daha çok ekmek ayvasını tüketiyoruz. Sizler de ayva tatlısı yaparken, ekmek ayvasını tercih ederseniz daha lezzetli olacaktır. Ayva tatlısının renk alması için çekirdeklerini atmayalım. Tatlımız yeterince soğuduktan sonra kaymak veya krem şanti ile süsleyelim. Aksi halde kaymak hızla eriyeceği için hoş bir görüntü oluşmaz. Ayva tatlısını fırından alınca, poşetinden hemen çıkaralım. Çok fazla soğuyuncaya kadar poşette tutmayalım.



Ayva Tatlısı

yeni doğan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Maltepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc154729
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2020
401 defa indirildi / yazdırıldı




https://acunn.com

2 adet büyük boy ayva
8 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı vişne suyu
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
1/2 adet limonun suyu
Servisi için:
100 gram kaymak
1 yemek kaşığı toz antepfıstığı

Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ardından su, limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları ve baharatlarını de tencereye yerleştirin.
Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte su kaynayınca dek pişirin.
Kaynayan suya vişne suyunu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.
Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün.
Kaymak ve toz antepfıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin.



Ayva Tatlısı

kalamarustası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 42
Şehir: Seferihisar
Kısa URL: https://ml.md/lc154211
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2020
361 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta boy ayva
1 buçuk su bardağı toz şeker
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 çay bardağı su

Öncelikle ayvalarımızı güzelce yıkayalım. Kabuklarını soyup ortadan ikiye bölelim. Çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Ortasını oyun fakat atmayın.
Orta boy bir tencereye ayvaların üzerini biraz geçecek şekilde su koyun. 15-20 dakika kadar haşlayın.
Haşladığınız ayvaları derin bir fırın tepsisine alın toz şekeri, tarçını, karanfili ve suyu koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Yumuşayan ayvaları tepsiden alıp kaymak veya fındık ile servis edebilirsiniz.

Not: Ayva tatlısı yaparken ayvanın çekirdeklerini bir kenara ayırın. Daha sonra ayva tatlısı tarifini uygularken, ayvalarınızı kaynatırken içerisine çekirdeklerini ekleyin. Bu çekirdekler ayva tatlınızın daha lezzetli ve kırmızı bir renk almasını sağlayacaktır. Ayvalarınızı limon ile ovmak, ayvalarınızın kararmasını ve ayva tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.



Ayva Tatlısı

muazzaf
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2020
Mesajlar: 24
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc150690
Gönderme Tarihi: 21.May.2020
526 defa indirildi / yazdırıldı




2 ayva
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
4 karanfil
5 çay bardağı ince doğranmış ceviz içi
5 yemek kaşığı kaymak
Süslemek için:
Yarım su bardağı ceviz

Su, toz şeker ve karanfili bir tencerede kaynatın. İçine kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş ayvaları ekleyin. Ayvalar pişince şerbetten çıkarıp süzülmeye bırakın. Soğuduktan sonra küp şeklinde kesin. Bardaklara parçalanmış ceviz yerleştirin. Üzerine kaymak paylaştırın. En üste ayvaları ve cevizi ilave edip soğuk servis yapın.



Ayva Tatlısı

nadir
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.05.2020
Mesajlar: 28
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150508
Gönderme Tarihi: 13.May.2020
592 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

5 adet ayva
180 gr toz şeker
1/5 litre su
100 gr aspir otu
1 adet çubuk tarçın
2 adet kakule
2 adet yıldız anason
5 adet karanfil
Muhallebi için:
250 gr süt
50 gr şeker
1 gr damla sakızı
25 gr tereyağı
15 gr un

Ayvaları kenarlarından keserek kare haline getirdikten sonra ortasını kırmadan çıkarın ve bütün malzemeleri birleştirerek kaynatılmış şerbetin içine ekleyin. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ve ayvalar yumuşayınca kenara alabilirsiniz. Ayrı bir yerde muhallebi için tereyağı ve unu rengi değişmeden bir süre tencerede kavurup çırpılmış sütü üzerine ekleyin. Diğer malzemeleri de ekledikten sonra devamlı çırpın. Bu işleme, muhallebi kıvamı ince püre kıvamına gelene kadar devam etmelisiniz.
Sıkma torbasına muhallebiyi dökün ve ayvanın oyulmuş kısmına doldurun. Tabağın diğer tarafına ise muhallebiyi sıkın ve spatula yardımıyla sonuna doğru çekin. Üzerine ayvayı koyun, ceviz rendesi ile süsleyebilirsiniz.







Ayva Tatlısı Tarifleri Vişne Tatlısı Tarifleri



(59 adet Ayva Tatlısı 16,562,349 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort