Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kontrfile Tarifleri > Ayvalı Et (6 adet - 241,004 defa bakıldı)

Ayvalı Et


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayvalı Et

Şehzade
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc25483
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
3,206 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. dana kuşbaşı
2 adet ayva
2 adet soğan
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve kuşbaşı etleri koyup, pcmbeleşinceye kadar kavurun. Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Birer bardak olmak üzere 3 bardak sıcak suyu arayla tencereye katın. Orta hararette pişirin. Bu arada çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 1,5 parmak kalınlığında dilimlere bölüp ete ilave edin. Damak zevkinize göre şeker, tuz ve karabiber serpin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin, bu arada suyu azalırsa su ilave edin. Ayvalar yumuşadıktan sonra tencereyi ateşten alıp servis tabağına boşaltarak sıcak olarak servis yapın.


Ayvalı Et

zübeyde tezcan
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.09.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc27145
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2008
3,452 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. kuşbaşı et
1 domates
1 kuru soğan
Yarım ayva
Bir kaşık un
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Önce etler yağda sotelenir. Etlerin sulanmaması için etler yağa atılır atılmaz karıştırılmaz. Tavada etler kendini bırakmaya başlayınca karıştılır. İnce doğranan soğanlar eklenip, birlikte sotelenir. Un eklenir ve malzemenin hafifçe koyulaşması sağlanır. Tuz, karabiber ve yemeğin suyu eklenerek, yemek pişmeye bırakılır. Bu arada ayvalar parizyen kaşık ile toplar elde edilir. Yemek pişmeye yakın ayvalar da eklenir, hafif pişince şeritler halinde kesilen domatesler de ilave edlir ve yemek ocaktan alınır. Duru ve sade bir görüntüsü olan bu yemeği maydanozla da ikram edebilirsiniz.


Ayvalı Et

akbabuş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
Kısa URL: https://ml.md/lc65336
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,007 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon

Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı beş-altı dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda bir saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.


Ayvalı Et

hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc71885
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
2,671 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet kuru domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet ayva
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet limon
1/2 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
Tuz
Karabiber

Kuru domatesleri zeytinyağında 2-3 saat bekletin. Ayvaları soyup dilimleyin, limonlu suya koyun. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kurutulmuş domates, sulandırılmış salça, küp doğranmış domates ve kıyılmış sivri biberi ilave edip sote edin. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp pişirin.


Ayvalı Et

şüküfe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2015
Mesajlar: 31
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141488
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019
544 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kemikli kuzu eti veya kuzu kuşbaşı
3 orta boy ayva
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tencereye koyup, eritin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kemikli parça etleri soğana ekleyip, suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp, iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.



Ayvalı Et Sote

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180094
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2024
32 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 adet ayva (kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kimyon, kekik (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı toz şeker (ayvaları karamelize etmek için)

Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı etlerin üzerine ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Baharatları ilave edin.
Ayrı bir tavada ayva dilimlerini toz şekerle birlikte karamelize olana kadar pişirin. Altın sarısı bir renk aldıklarında ocaktan alın.
Karamelize ayvaları etlerin üzerine ekleyin. 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve yemeği kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Et ve ayvalar tamamen piştiğinde yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın.






Ayvalı Et Tarifleri Kontrfile Tarifleri



(6 adet Ayvalı Et 241,004 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort