|
Ayvalı Et |
|
Şehzade
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25483
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2008
3,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. dana kuşbaşı
2 adet ayva
2 adet soğan
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Bir tencereye yağ, doğranmış soğan ve kuşbaşı etleri koyup, pcmbeleşinceye kadar kavurun. Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Birer bardak olmak üzere 3 bardak sıcak suyu arayla tencereye katın. Orta hararette pişirin. Bu arada çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 1,5 parmak kalınlığında dilimlere bölüp ete ilave edin. Damak zevkinize göre şeker, tuz ve karabiber serpin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin, bu arada suyu azalırsa su ilave edin. Ayvalar yumuşadıktan sonra tencereyi ateşten alıp servis tabağına boşaltarak sıcak olarak servis yapın.
|
Ayvalı Et |
|
zübeyde tezcan
Aşçı
Kayıt: 10.09.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27145
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2008
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuşbaşı et
1 domates
1 kuru soğan
Yarım ayva
Bir kaşık un
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Önce etler yağda sotelenir. Etlerin sulanmaması için etler yağa atılır atılmaz karıştırılmaz. Tavada etler kendini bırakmaya başlayınca karıştılır. İnce doğranan soğanlar eklenip, birlikte sotelenir. Un eklenir ve malzemenin hafifçe koyulaşması sağlanır. Tuz, karabiber ve yemeğin suyu eklenerek, yemek pişmeye bırakılır. Bu arada ayvalar parizyen kaşık ile toplar elde edilir. Yemek pişmeye yakın ayvalar da eklenir, hafif pişince şeritler halinde kesilen domatesler de ilave edlir ve yemek ocaktan alınır. Duru ve sade bir görüntüsü olan bu yemeği maydanozla da ikram edebilirsiniz.
|
Ayvalı Et |
|
akbabuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2011
Mesajlar: 29
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65336
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
2,991 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı beş-altı dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda bir saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.
|
Ayvalı Et |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71885
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
2,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet kuru domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet ayva
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet limon
1/2 çay bardağı sıvı yağ
300 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Kuru domatesleri zeytinyağında 2-3 saat bekletin. Ayvaları soyup dilimleyin, limonlu suya koyun. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Kurutulmuş domates, sulandırılmış salça, küp doğranmış domates ve kıyılmış sivri biberi ilave edip sote edin. Bir çay bardağı sıcak su ekleyip hafif koyulaşana kadar pişirin. Ayva ve eti ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp pişirin.
|
Ayvalı Et |
|
şüküfe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2015
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141488
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2019
533 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kemikli kuzu eti veya kuzu kuşbaşı
3 orta boy ayva
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Soğanı ince ince doğrayın. Tereyağını tencereye koyup, eritin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kemikli parça etleri soğana ekleyip, suyunu salıncaya kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarıp, iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin. Bir yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.
|
Ayvalı Et Sote |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1370 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180094
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 adet ayva (kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kimyon, kekik (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı toz şeker (ayvaları karamelize etmek için)
Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
İnce doğranmış soğanı ve sarımsağı etlerin üzerine ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Baharatları ilave edin.
Ayrı bir tavada ayva dilimlerini toz şekerle birlikte karamelize olana kadar pişirin. Altın sarısı bir renk aldıklarında ocaktan alın.
Karamelize ayvaları etlerin üzerine ekleyin. 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve yemeği kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Et ve ayvalar tamamen piştiğinde yemeği ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
|
|