|
Ayvalı Kavurma (Diyarbakır) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66737
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
4,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet ayva
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Et, ince kıyılmış soğan ve yağ tavaya konur, suyunu salana kadar orta ateşte kavrulur. Sonra kuşbaşı doğranmış ayva, ince kıyılmış biber, tuz eklenir. 20 dakika kadar kavurduktan sonra kekik atılır, ateşten alınır.
|
Ayvalı Kavurma (Diyarbakır) |
 |
lüle
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc131680
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
1,390 defa indirildi / yazdırıldı
|
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg kemiksiz kuşbaşı et (koyun)
2 adet orta boy ayva
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Sac kavurma tavasına etler yıkanmadan konulup suyu çekilinceye kadar pişirilir.
Kabukları soyulmadan ayvalar iri küpler halinde doğranıp etin içine konur ve tuz ilave edilip sık sık karıştırılarak kavrulur.
Et yağsız ise 2 yemek kaşığı yağ ilave edilebilir.
İnce ekmek üzerine konularak servis yapılır.
Fotoğraf "tuluhan" tarafından gönderildi. 23.07.2018
|
Ayvalı Kavurma (Diyarbakır) |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181205
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2025
121 defa indirildi / yazdırıldı
|
GAP Eylem Planı
1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
2 adet orta boy ayva
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Saç kavurma tavasına etler yıkanmadan konulup suyu çekinceye kadar pişer.
Kabukları soyulmadan ayvalar iri küpler halinde doğranıp etin içine konur ve tuz ilave edilip sık sık karıştırılarak kavrulur.
Et yağsız ise iki yemek kaşığı yağ ilave edilebilir. İnce ekmek üzerine konularak servis edilir.

|
|