|
|
Ayvalı krem |
|
damak tadı
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2007
Mesajlar: 22 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc15792
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2007
2,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet ayva,
1 buçuk su bardağı tozşeker,
1 su bardağı krem şanti,
1 adet yumurta,
1 kutu labne peyniri,
5 çorba kaşığı bal,
5 yaprak jelatin,
galeta unu
Ayvaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde doğrayın. Bir tencereye dizin. Üzerine şeker serpin. Kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta krem şanti, labne peyniri, bal ve yumurta sarısını karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtanın akını kar gibi olana dek karıştırın. Peynirli karışımın üzerine ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Jelatinleri çok az suda eritin. Karışımın üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Kalıbınızı çok hafif ıslatın. Üzerine galeta unu serpin.
Hazırladığınız karışımdan bir miktar kabın dibine yayın. Buzdolabında 5 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra ayva dilimlerini bir sıra şeklinde dizin. Üzerine tekrar kremadan dökün. Buzdolabında 5 dakika bekletin.
Malzemeler bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Son olarak üzerine kremayı döktükten sonra buzdolabında yaklaşık 4 saat bekletin. Kalıptan çıkarıp, servis yapın.
ML® Ayvalı Pelte için tıklayın ML® Ayvalı Su Muhallebisi için tıklayın
|
Ayvalı Krem |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92097
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2013
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ayva
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
Krem için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Ayva soyulur, küp şeklinde doğranır. 1 su bardağı şeker ve 1 çay bardağı şeker kaynatılır, ayva atılır, yumuşayana kadar pişirilir. Süzgece aktarılır. Şekerli suyun üzerine süt, şeker, un nişasta ve tereyağı konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce vanilya ve ayva katılır, kaselere paylaştırılır. Soğuk servis yapılır.
|
|
Ayvalı krem Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|