|
Ayvalı Kurabiye |
|
beyzam nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2012
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71897
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2012
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı pudra şekeri
İçi için:
1 adet ayva
1 su bardağı şeker
1 tutam tarçın
Hamuru için unu ve tereyağını bir kabın içine alıp yağın unla karışması sağlayın. Daha sonra üzerine yumurtayı pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup yumuşak bir hamur yapın. İçi için bir tavanın içine ayvaları rendeleyin üzerine şekerini koyup 15 dakika kısık ateşte pişirin. Tavayı ocak tan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde ince açıp bardak ağzı ile yuvarlak kesin. İçlerine soğumuş olan ayvalı içten doldurup kapatın. Bu yuvarlak kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından alınca üzerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis yapın.
|
Ayvalı Kurabiye |
|
şadiye hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2012
Mesajlar: 59 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc103709
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
8 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 adet ayva
1 çay bardağı şeker
Ayvaların kabukları soyulur, rendelenir, bir tencereye aktarılır. Üzerine şeker eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Yumuşak margarin ve diğer malzemelerle ele yapışmayan kıvamda bir hamur yapılır. Hamurdan yarım limon kadar parçalar alınır. Ortasına uzunlamasına iç konur, sağdan ve soldan kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. 190 derece fırında açık pembe kızarana kadar pişirilir.
|
Ayvalı Kurabiye |
|
kiraz çekirdeği
Aşçı
Kayıt: 10.01.2015
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104304
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2015
1,663 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
2 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı ayva reçeli ya da marmeladı
Öncelikle kuru malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. İçine yumurta ve yağı ekleyip hamur haline getirip unlanmış zeminde açın. İçine bir tatlı kaşığı ayva reçeli koyup hamurla kapatıp elinizle tekrar yuvarlayın. Yumurtanın akını sürüp tepsiye dizin. 200 derecede 30 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Çay saatinde ikram edin.
|
Ayvalı Kurabiye |
|
çaycı
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131247
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2018
730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
250 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı limon rendesi veya vanilya
İç harcı için;
2 adet büyük ekmek ayvası rendelenmiş
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Teflon tavaya sıvı yağı koyun üzerine yarım su bardağı toz şekeri döküp biraz karamelize edin. Ayva rendesini kuru üzümü ve cevizi ekleyerek soteleyin. Ayva suyunu salıp çekince ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Ardından hamurunu yapmak için derince bir kasede oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini, yoğurdu, ve diğer malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru nişasta dökülmüş tezgahta oklava ile yarım santim kalınlığında olacak şekilde açın. Hamurun üzerine ayvalı iç harcından bir tatlı kaşığı koyun. Hamurun diğer parçasını iç harcın üzerine kapatın ve bir kase ağzı ile hamuru yarım daire şeklinde kesin. Böyle hamur ve iç harç bitene kadar devam edin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin ve 170 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
|
Ayvalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168918
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2022
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
2 adet ayva
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Baharatlı Esmer Şeker
1,5 çay kaşığı iri kırılmış ceviz
Hamur:
3 - 3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin. Tencereye rendelenmiş ayva, toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp üzerine baharatlı esmer şeker ve cevizleri ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve şekerli vanilini ayrı bir kaba alın. Kaşık veya çatal ile iyice karıştırın. Üzerine un karışımını ilave edin ve yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Bir parçasını hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 20 cm çapında açın. Bıçak ile 8 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Üçgenlerin geniş tarafına bir miktar ayvalı dolgu koyun. Hamuru rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine alın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Kurabiyeleri fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
Ayvalı Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160372
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2021
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı
3 su bardağı un
1 kutu (200 ml) krema
Harcı için:
1 adet ayva
2/3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Pudra şekeri
Öncelikle harcı hazırlayın. Ayvanın kabuklarını temizleyip, çekirdek yatağını çıkarın. Rendenin kalın tarafıyla rendeleyip, tavaya alın. Üzerine toz şeker ilave edip, iyice pişirin ve soğuması için kenara alın. Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip yoğurun. Kremayı ilave edip, sert bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, avucunuzda açın. Ortasına 1 tatlı kaşığı soğuk harç yerleştirip kapatın ve elinizde yuvarlayın. Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine hamurları yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Kurabiyeler pişer pişmez fırından alıp, üzerine bol miktarda pudra şekeri serpin. Ilık olarak servis yapın
|
|