|
Ayvalı Muhallebi |
|
sütçü
Aşçı
Kayıt: 25.05.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc36846
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
2,521 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ayva
3 çorba kaşığı şeker
2 adet karanfil
Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı şeker
Önce ayva rendelenir. Üzerine şeker ve karanfil eklenir, yumuşayana kadar pişirilir. Karanfil içinden alınır. Diğer tencerede süt, şeker ve pirinç unu kıvam alana kadar pişirilir. Üzerine ayva eklenir. bir taşım birlikte kaynatılır. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca servis yapılır.
ML® Ayvalı Pelte için tıklayın ML® Ayvalı Su Muhallebisi için tıklayın
Fotoğraf "ferahnur" tarafından gönderildi. 03.03.2021
|
Ayvalı Muhallebi |
|
Çağruşenbih
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2019
Mesajlar: 20 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc143412
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2019
575 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet ayva
1 su bardağı şeker
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım su bardağı nişasta
Ayvaları suda haşlayın ve blenderdan geçirin. Bu pürenin içine şekeri ekleyin ve ocakta karıştırarak pişirin.
Bir yandan da muhallebi için süt, şeker, vanilya ve nişastayı karıştırın. Muhallebi kıvam alınca kaselere dökün ve üzerine hazırladığınız ayvalı karışımdan ekleyin.
|
Ayvalı Muhallebi |
|
Cumartesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156136
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2021
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy ayva
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet çubuk tarçın
5-6 adet karanfil
6 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
5-6 yemek kaşığı çikolata sosu
2 yemek kaşığı toz antepfıstığı
Ayvaların kabuklarını soyun.
İkiye bölerek, çekirdeklerini çıkartın.
Bir tencereye, ayvaları alın.
Kabuklarını ve çekirdeklerini de tencereye koyun.
Çubuk tarçın ve karanfili de ekleyin.
Toz şeker ve suyu da ekleyip, ocağın altını açın.
Bu şekilde ayvalar yumuşayana dek, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.
Ayvalar pişerken muhallebisini hazırlayın.
Muhallebi için tereyağı ve vanilya hariç, gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın.
Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebiniz kıvam alıp, kaynamaya başlayınca, 5 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ardından ocağın altını kapatın.
Tereyağı ile vanilyayı ekleyip, karıştırın.
Muhallebiyi ateşten aldıktan sonra, mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpın.
Ayvalar pişince sudan çıkartın.
Ezecek yardımıyla iyice ezin.
Servis yapacağınız kapların dibine, birer kaşık ezilmiş ayvadan koyun.
Üstüne muhallebi ekleyin.
En üste, tekrar bir kaşık ayva ezmesi koyun.
Çikolata sosu ve antep fıstığıyla süsleyin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Not: Ayvaları pişirirken kabukları ve çekirdekleri ile pişirmeniz, renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır.
|
|