|
Azeri Kurabiyesi |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc22884
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2008
3,739 defa indirildi / yazdırıldı
|
Neli Balgat/ANKARA
Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı dövülmüş fıstık
2 su bardağı dövülmüş fındık
2 su bardağı damla çikolata
1 paketten biraz az margarin
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Unun ortası havuz biçiminde açılır. Şeker, ceviz, fındık, fıstık, çikolata, eritilmiş margarin ve kabartma tozu ortasına konur ve iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur bir süre dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan küçük parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine konan yuvarlakların üzerine bastırılarak yassılaştırılır.
160 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirilir.
|
Azeri Kurabiyesi |
|
dava adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc66912
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2011
4,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sarı kök
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
Yarım su bardağı şeker
Yumurta, eritilmiş tereyağı, pudra şekeri, süt bir kaba konur ve karıştırılır. Üzerine tuz, sarı kök (bence safran da olur) ele yapışmayan kıvama gelene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir. Sonra merdaneyle Yarım santim kalınlığında açılır. Büyük su bardağıyla yuvarlak kesilir. Yeteri kadar iç konur ve poğaça gibi kapatılır. Kenarları bükülür ve tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında sarı renkte kalacak şekilde pişirilir.
|
|