|
|
B6 Vitamini |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6854
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
2,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kumes hayvanlari, sigir ve koyun eti, karaciger, yumurta ve sutte bulunur.
|
B6 Vitamini |
|
URLALI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2006
Mesajlar: 47
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7252
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2006
2,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
Suda çözünen, diş, diş eti, kan, sisnir sistemi, yağlar, proteinler ve karbonhidratlardaki enerjinin vücutta kullanılabilir hale gelmesinde çok büyük önemi vardır.
|
B6 Vitamini |
|
özgülarıca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2007
Mesajlar: 135 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18518
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2007
1,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yağ ve protein dengesini oluşturur. Hazmı kolaylaştırır. Eksikliği halinde; kansızlık, eklem iltihapları, depresyon, yorgunluk, baş dönmesi gibi arazlar oluşur.
B6 Vitaminini en çok et, erik, marul, pirinçte bulabiliriz.
|
PRİDOKSİN (B6 VİTAMİNİ) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98920
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2014
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Vücut Çalışmasındaki Görevleri:
1. Protein yapımına ve sindirimine yardım eder.
2. Beyin fonksiyonlarını düzenler.
3. Hormonların üretimi için gereklidir.
4. Depresyona karşı etkilidir.
5. Alerjik reaksiyonları engeller.
6. Böbreklerde taşların oluşumun önlenmesinde büyük rol alır.
7. Bağışıklık sistemi için gereklidir.
8. Kan yapımında görevlidir.
Kaynakları:
Karaciğer, böbrek, etler, kuru baklagiller, yağlı tohumlardır. Buğday, ıspanak, Brüksel lahanası, bamya, fasulye, pancar, esmer pirinç, yulaf, mısır, kuru meyvelerdir.
Yetersizliğinde Görülen Bozukluklar:
Kaslarda hassasiyet, kas güçsüzlüğü, konsantrasyon güçlüğü, depresyon, mide bulantısı, deride yağlanma ve çatlama, hafıza zayıflığı, kabızlık, çarpıntı görülür.
Fazlalığında Görülen Belirtiler:
Uzun süre yüksek doz B6 vitamini alındığında sinirlerde hasar oluşabilir.
Günlük Gereksinim:
Yetişkin bireylerde 1.25 1.67 mg. vitamin B6nın yeterli olduğu belirtilmektedir.
Beden ağırlığının kgı başına 25-30 mcg alım yeterlidir.
Örneğin:Yenebilir besinlerin 100 gramlarındaki B6 miktarı mcg şöyledir:
Et 300-400 mcg
Karaciğer 700-800 mcg
Kuru baklagiller 180-600 mcg
Yeşil yapraklı sebzeler 250-300 mcg
Kuru meyve 295-310 mcg
|
|
B6 Vitamini Tarifleri Besinlerin Değerleri
|
|