|
Babagannuş (Adana) |
|
sultan09
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2009
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39823
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2009
2,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet patlıcan
3 adet domates
1 adet kırmızıbiber
2 adet kuru soğan
2 adet yeşilbiber
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 şeker kaşığı tuz, karabiber
Yıkadığınız ve kuruladığınız patlıcanları ve biberleri ocak da közleyin. Közlenen patlıcanları bir tabağa alın soğumaya bırakın. Patlıcanlar soğurken diğer taraftan domateslerin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu ve sarımsakları çok ince kıyın.
Közlediğiniz patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyun. Patlıcanları ince ince kıyın. Biberlere ince şeritler halinde kesin. Tavaya bir çay bardağı sıvı yağı katın. İçerisine ilk yemeklik doğradığınız soğanları atın şöyle bir iki dakika sote yapın. Ardından domatesleri ve sarımsağı ekleyin karıştırıp bir iki dakika daha pişirin. 1 şeker kaşığı tuz ve karabiberini katın. Patlıcanları ve biberleri bu karşımın içerisine atın. 2 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.
|
Babagannuş (Adana) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc47063
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tane İri patlıcan
1 tane domates
Soğan 2 baş
Limon suyu 1
Salça
1 çorba kaşığı Toz biber
Yeterince Yağ ve Tuz
Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
|
BABA HANNUŞ |
|
Havva Atar
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99569
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2014
5,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.mpd.org.tr
6-7 patlıcan
2 soğan
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Yumurta
Katı yağ
Patlıcanlar yaprak kısımları alınır , yalnız sapları bırakılır. Yüksek ateşte veya fırında pişirilir. Pişince soğuk suda bırakılır. Kabukları soyulur, ince ince kıyılır, dövülür. Diğer yanda soğanlar kebap soğanı doğranır, yağda kavrulur, sonra üzerine dövülmüş patlıcanlar ilave edilir. Tuz, kırmızı biber, karabiber konur. Hafif ateşte yarım saat karıştırılarak pişirilir.
|
Babagannüç (Adana) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103900
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2014
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
|
Prof. Dr. Erman Artun
4 adet iri patlıcan
2 baş soğan
1 kaşık salça
1 kaşık yağ
1 adet domates
1 adet limon suyu
Tuz
Toz biber
Patlıcanlarközde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur, Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur, Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır.
|
Babagannuş (Adana) |
|
hatun gün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2018
Mesajlar: 44 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc132508
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2018
1,994 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
4 patlıcan
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 soğan
3 diş sarımsak
2 domates
1 çorba kaşığı biber salçası
7-8 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demetten az maydanoz
Kırmızı toz biber
Tuz
Limon veya tercihen turunç suyu
Patlıcan ve biberleri közleyip soyun ve hafifçe döverek ezin. Soğanı zeytinyağı ile hafifçe kavurup biber salçasını ekleyin. Domatesleri küçük küpler hâlinde doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsakları tuzla ovarak ezin. Közlediğiniz, kavurduğunuz ve ezip doğradığınız malzemeleri geniş bir kapta bir araya getirip karıştırın. Bir yandan da toz biberi ve zeytinyağını ekleyin. Servis tabağına almadan önce limon veya turunç suyu, aldıktan sonra ise zeytinyağı, dal maydanoz ve az nar ekşisi ekleyin.
|
Babanüş (Gâvur Aşı) (Adana) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164383
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
1,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma Arslantaş
2 adet patlıcan
2 adet yeşilbiber
1 adet kırmızıbiber
1 adet beyaz soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Sumak
Közde pişirilen patlıcan ve yeşilbiberler soyulup doğranır.
Soğanlar ayrı bir kapta halka şeklinde doğranır sumak, doğranmış maydanoz ve tuz ile ovulur daha sonra doğranmış patlıcan ve biberler eklenir.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
|
Babagannuş (Adana) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179053
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2024
115 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
4-5 Adet Patlıcan
1 Adet Soğan
2-3 Adet Yeşil Biber
1-2 Adet Domates
1 Adet Maydanoz
1- 2 Adet Kırmızı Biber
2- 3 Diş Sarımsak
1 Adet Limon
Tuz
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
Patlıcanlar, biberler ve domatesler ateşte közlenir Patlıcanlar bıçak yardımı ile kesme tahtasında macun kıvamına gelecek şekilde inceltilir.
Biberlerin kabuk ve çekirdek kısmı alınarak ince ince kıyılır. Domateslerde ince ince bıçak yardımıyla kıyılır. Sonra kıyılan malzemelerin hepsi birlikte karıştırılarak tekrar kıyılır.
Soğan küçük küçük doğranır. Maydanozlar ince kıyılır. Sarımsaklar ezilerek limon, tuz, ve zeytinyağı ilavesi yapılır. Tüm malzemeler servis tabağında karıştırılıp sunulur.
|
|