Patlıcanları közleyip soyun ve ezin. Soğanları halka halka doğrayıp, yağ ve salça ile kavrulur. Ezdiğiniz patlıcanı da bu karışıma ekleyip bir müddet daha kavurun. Hazırlanan bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyunu ilave edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc8411
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006
3,410 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet orta boy patlıcan
4 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Yanm limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
1 çay kaşığı pulbiber
Patlıcanları bıçağın ucu ile karşılıklı üç dört yerinden delin ve biberlerle beraber közleyin. Sarımsakları tuz ile dövün, zeytinyağı, limon suyu ve rendelediğiniz domateslerle bir sos elde edin. Közlediğiniz patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyup, iri parçalar halinde doğrayın. Hazırladığınız sosa karıştırın. Üzerine pulbiber serpiştirin ve ılık olarak servis edin.