Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Etnik Arap Yemekleri > Babaganuş (5 adet - 133,667 defa bakıldı)

Babaganuş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Etnik Arap Yemekleri
Arnavut Yemekleri
Boşnak Yemekleri
Çerkez Yemekleri
Ermeni Yemekleri
Gürcü Yemekleri
Kürt Yemekleri
Laz Yemekleri
Levanten Yemekleri
Makedon Yemekleri
Pomak Yemekleri
Roman Yemekleri
Rum Yemekleri
Rumeli Yemekleri
Süryani Yemekleri
Tatar Yemekleri
Trakya Yemekleri
Türkmen Yemekleri
Yahudi Yemekleri
Yörük Yemekleri
Diğer Etnik Yemekler
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Arap Usulü Babagannuş

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166719
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
441 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

5 adet patlıcan
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tahin
1 diş sarımsak rendesi
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
2 adet yeşil biber

Patlıcanlarımızı ocakta çevirerek her yerini közleyin (Fırında közleyince lezzetli olmuyor). Kısa bir süre soğumasını bekleyin. Kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
Ardından sırasıyla limon suyu, sarımsak rendesi, yoğurt, tahin ve tuzu koyarak karıştırın.
Sıvıyağda kavurduğunuz kıymanın üzerine kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domates ve biberleri ekleyerek; servis tabağına aldığınız karışımın üzerine ekleyin.



Babaganuş

Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc139522
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2019
809 defa indirildi / yazdırıldı




https://tr.braun.com/

2 büyük patlıcan
2 diş sarımsak
½ çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı susam tohumu
Bir çimdik öğütülmüş kimyon
Bir çimdik öğütülmüş beyaz biber
2 çorba kaşığı doğal yoğurt
Natürel sızma zeytinyağı

Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın. Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin. Bu işlem 20 - 30 dakika sürer.
Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun.
Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın.
Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin. Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin.



Babaganuş

sait
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc24058
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
3,153 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg patlıcan
6 adet çarliston biber
4 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı tuz
1.5 bardak yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber
5-6 dal maydanoz

Patlıcan ve biberleri tercihan odun veya odunkömürü ateşinde közleyin. Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyun. Bunun için patlıcanları saplarından tutarak kabuklarını keskin bir bıçakla yukarıdan aşağıya doğru sıyırarak çıkartın, bir tahta üzerine yatırılmış biberlerin derisini de keskin-bıçakla keserek ayıklayın. Patlıcan ve biberlerin saplarını da kesip atın. Biberlerin ayrıca çekirdeklerini de atın. Eğer patlıcanları önce ayıklayacak olursanız, bol limon suyunda bekletmeyi ihmal etmeyin.
Patlıcan ve biberleri tahta bir havanda dövün. Ayrı bir kapta, sarmısa-ğı tuzla ezerek yoğurda karıştırın.
Patlıcan ve biberleri malzemenin tümünü rahatça alabilecek bir kaba aktarın. Sarımsaklı yoğurdu azar azar yedirerek patlıcan-biber ezmesine katın.
Babaganuşu bir servis tabağına aktarın.
Tereyağını küçük bir sahanda orta ateşte kızdırın, içine kırmızı biberi katıp bir kez karıştırdıktan sonra sahanı ateşten alın.
Babaganuşun üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirip maydanoz dallarıyla süsledikten sonra servis yapın.


ABUHANNUŞ

çılgın
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 31.03.2008
Mesajlar: 1
Şehir: bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc22917
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2008
7,042 defa indirildi / yazdırıldı




3 ADET PATLICAN
2 ADET BİBER
3 ADET DOMETES
5 DİŞ SARIMSAK
KİMYON
TUZ
KARABİBER
PUL BİBER
5 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan

TAVADA YAĞ KIYMA VE SOĞANLAR İYİCE KAVRULUR SONRA KÖZLENMİŞ OLAN DOMETES BİBER VE PATLICANLAR AYRI TABAKLARA DOĞRANIR SARIMSAK LAR EZİLİR SONRA BİR BORCAMA PATLICANN YARISI ÜSTÜNE BİRAZ BAHARATLARDAN SERPİLİR SONRA BİBERİN YARISI BAHARAT SERPİLİR AYNI SEÇİLDE DOMETESİN YARISI BAHARAT VE KIYMANIN YARISI BAHARAT SONRA ARAYA SARIMSAK SÜRTÜLÜR AYNI ŞEKİLDE EN SON DOMETES OLMAK ÜZERE KALAN MALZEMELER DÖKÜLÜR VE EN ÜSTTE DOMETESİN ÜSTÜNE PUL BİBER VE YAĞ SERPİŞTİRİLİR.


ML® Mamuniyye için tıklayın


Babaganuş

nehirrrr
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 06.02.2008
Mesajlar: 2
Kısa URL: https://ml.md/lc21269
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
12,698 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet patlıcan (közlemelik)
3adet kırmızı biber (közlemelik)
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
1 demet maydonoz
sıvıyağ
2 adet domates
kimyon,karabiber,tuz
nar ekşisi


Fırında patlıcan ve biberleri közledikten sonra kabuklarını soyup patlıcanları küp küp ve biberleri ince bir şekilde doğrarız.içine küçük küçük doğranmış soğanlarımızı, maydonozumuzu ve doğranmış veya dövülmüş sarımsağımızı ekleriz. Daha sonra domateslerimizi soyup küp küp onlarıda doğradıktan sonra onu da bu karışıma ilave ederiz. Son olarak baharatlarımızı yağımızı ve nar ekşimizi ilaveedip karıştırırız. Şiddetle tavsiye ediyorum, muhakkak deneyin. Afiyet olsun:)






Babaganuş Tarifleri Etnik Arap Yemekleri



(5 adet Babaganuş 133,667 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort