4 su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket yaş maya
2 çay bardağı ılık süt
8 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
Kayısılı sos:
500 gr. kayısı
350 gr. tozşeker
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay bardağı badem içi
Sos için, çekirdekleri çıkartılmış kayısı ve toz şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyerek karıştırın.
Ilık sütün içine tereyağını koyun ve eritin. Tüm hamur malzemelerini bir kapta karıştırın. Elinize yapışmayan, elastik bir hamur hazırlayın. Gerekirse azar azar un ya da süt ekleyin. Hamurun üzerini kapatarak 1 saaat oda ısısnda bekletin. Hamuru iki parçaya bölün ve unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açın. Üzerine kayısılı karışımı paylaştırın. Hamurları rulo şeklinde sarın ve birbirine dolayarak yağlanmış kek kalıbına yerleştirin. Üzerine yumurtayla çırpılmış yağ sürüp badem serpin. 170 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc175575
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2023
242 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket aktif kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
1/4 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 büyük yumurta
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
Çikolatalı İç Dolgu:
1 su bardağı ince çekilmiş çikolata
1/2 su bardağı tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
İlk olarak, mayayı ılık süt ve şekerle karıştırarak uyandırın. Mayanın köpürdüğünü gördükten sonra eritilmiş tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
Un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerine alın ve yoğurun.
Yoğrulan hamuru, hafifçe yağlanmış bir kaba koyun ve üzerini örtün. Sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın, hamur iki katına çıkana kadar bekleyin (yaklaşık 1-2 saat).
İç dolgu için çikolata, tereyağı, toz şeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırarak eritin.
Mayalanan hamuru unlu bir tezgah üzerine alın ve dikdörtgen bir şekil verin. Üzerine eritilmiş çikolatalı iç dolguyu yayın.
Hamuru rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıtla kaplı bir kalıba yerleştirin. Kalıbı önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-40 dakika pişirin.