|
Badambura |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc179374
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2024
313 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için:
900 gr un
3 adet yumurta
200 gr tereyağı
2 yemek kaşığı ekşi krema
1 çay kaşığı kuru maya
550 gr süt
İç harç için:
500 gr badem
500 gr pudra şekeri
¼ çay kaşığı kakule
Ara katmanlar için:
450 gr tereyağı
Sütü bir kapta ısıtın.
Tereyağını bir tencerede eritin.
Süt ile mayayı karıştırarak aktifleşmesi için 10 dakika bekletilir.
Unu bir kaba alın.
İçerisine yumurta, ekşi krema, süt ve tereyağı ekleyerek yoğurun.
Yumuşak bir hamur kıvamı aldığında hamuru yaklaşık 2 saat mayalandırmaya bırakın.
İç harç için bademi tavada hafifçe kavurun.
Ilıkken ademleri öğütün, içerisine pudra şekeri ve kakuleyi ilave edin.
Mayalanan hamurdan 10 tane beze yapın.
Un serpiştirilmiş tezgahta açılır.
Her bezeyi üst üste yerleştirin ancak aralarına tereyağı sürün.
Hamuru rulo yapın ve iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Dilimlenen hamurların içine harç doldurun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıktığında pudra şekeri serperek servis edin.

|
Badambura |
 |
şilep
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134188
Gönderme Tarihi: 19.May.2018
793 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://azerbaijans.com
Çok iyi çeşit buğday unu 390 gr.
Şeker 225 gr.
Badem 210 gr.
Şeker tozu 210 gr.
Pudra şekeri 26 gr.
Bitki yağı 110 gr.
Kakule 2 gr.
Çay sodası 0,5 gr.
Una ve çay sodası ile hamur yoğrulur ve 20-25 dakika bekletilir. (Bazen hamur maya ile hazırlanır). Hamur 504 mm kalınlığında açılır.
|
|