Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Mantar Kurabiye Tarifleri > BADEM MERENGE (2 adet - 93,534 defa bakıldı)

BADEM MERENGE


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Mereng

salkımsöğüt
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc137295
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2018
756 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

50 g yumurta beyazı
2 damla limon suyu
90 g şeker
100 g toz badem

Yumurta beyazını ve limon suyunu çırpıcı ile çırpınız.
Yumurta beyazı 3-4 katına ulaşınca şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediniz.
Stiff peak kıvamına gelince 100 g toz badem ekleyin ve sulanmadan yavaşça fold edin. (Fold etmek spatulayla çırpmadan yedirmek demektir.)
Sıkma torbasına alın.
Çeşitli şekillerde sıkıp 100 derecede kurutun.
Üzerlerine soyulmuş badem ekleyebilirsiniz.


BADEM MERENGE

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12793
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2007
2,537 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme:
100 gram badem içi,
250 gram toz şekeri,
yeteri kadar pudra şekeri,
3 yumurtanın akı,
2 kaşık toz tarçın,
1 limon,
1 kaşık tereyağı,
az un.

Yapımı:
Fırın tepsisini iyice yağa ve una bulamalı. Badem içlerini kaynar suya atıp çıkardıktan sonra yumuşayan zar gibi ince kabuklarını soymalı. Sonra bu bademleri sıcak fırına koyup renklerini döndürmeden hafifçe kavurarak iyice kurutmalı. Sonra bunları bir havanda döverek un durumuna getirmeli.
Badem ununu ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Süzgecin üstünde kalan irice badem parçalarını tekrar havanda dövüp un durumuna getirmeli. Büyük ve yayvan bir porselen kâsede yumurtaların aklarını hafifçe çırpmalı. Buna toz şekerini, badem ununu, tarçını, sadece sarısı rendelenmiş limon kabuğunu katıp karışımı birbirine yedirinceye kadar çırpmalı. Sonra bunu bir sıkma şırıngasına doldurmalı ve fırın tepsisine aralıklı olarâk bir sürü yuvarlak kondurmalı. Hamurun tepsiye konması tamamlanınca tepsiyi 175 dereceye göre kızdırılmış fırına koymalı ve merengeleri 25 dakika kadar bu fırında tutmalı. Merengeler kuruyup pişince bunları fırından çıkarmalı ve bir spatulanın yardımıyle tepsiden ayırıp bir tabağa yaymalı veya her yanından hava alabilmesi için piramit biçiminde istiflemeli. Merengeler iyice soğuyunca bunların üzerlerine pudra şekerini serpmeli ve servis yapmalı.
İsteyenler badem içi yerinie fındık içiyle de aynı merengeleri hazırlayabilirler.


ML® Badempare için tıklayın






BADEM MERENGE Tarifleri Mantar Kurabiye Tarifleri



(2 adet BADEM MERENGE 93,534 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort