|
Badem Tatlısı |
|
fikir
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc151990
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2020
477 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
60 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 + 1/4 su bardağı un
Süslemek için:
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu
Üzeri için:
Yarım çay bardağı irmik
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyip altını kapatın ve soğuması için kenara alın.
Hamuru yapmak için bütün hamur malzemelerini bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmiş olacağız. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları şekil vererek tepsiye yerleştirin. Şekil verme işlemi bitince hamurların ortasına bıçağın tersiyle çok derin olmayacak şeklide yarıklar açın. 180 derece fırında tatlıların üstü kızarana kadar pişirin.
Tatlıların üstü kızarınca 1 - 2 dakika bekletin ve başka tepsiye aktarın. Tatlılar sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları süsleyip servis edebilirsiniz.
|
Badem Tatlısı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc152317
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2020
392 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı irmik
Yarım çay bardağı hindistancevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Süslemek için:
Dövülmüş badem
Su ve şekeri tencerede birleştirin.
Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
İçine limon suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika da o şekilde pişirin.
Ardından şerbeti bir kenara alıp soğumaya bırakın.
Tatlının hamuru için tereyağını yoğurma kabına alın.
Üzerine sıvı yağı ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpın.
Ardından yumurta, irmik, hindistancevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
Son olarak bir yandan yoğurarak bir yandan azar azar unu ekleyin.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle badem şekli verin.
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üstlerini bıçakla çizin ve çiziği biraz genişletin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıları fırına verin.
30 dakika kadar pişirdiğiniz tatlıyı fırından alın.
Birkaç dakika soğuttuğunuz tatlıya şerbeti dökün.
Tatlı şerbeti çektikten sonra üzerine açtığınız yarıklara dövülmüş badem serpip servis edin.
|
Badem Tatlısı |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc153184
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2020
486 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
5 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik pekmez
1 su bardağından 1 parmak eksik tahin
1 su bardağından 2 parmak toz badem
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Bir sos tenceresinde su ve şekeri karıştırıp ocağa alın ve şeker eriyene kadar sürekli karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kapatın ve 2-3 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Yumurta sarılarını pekmez ve tahinle kıvam alıncaya kadar iyice çırpın ve kenara alın.
Ayrı bir kapta un, toz badem ve vanilyayı eleyin ve kenara alın.
Yumurta beyazlarını mikserle hafif köpürene kadar çırpın, ardından yavaşça toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin, karışım beze kıvamına gelince çırpmayı bırakın.
Yumurta akları hazır olunca pekmezli karışımı ve kuru malzemeleri ekleyip spatula yardımıyla içten dışa olacak şekilde yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
Karışımı fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35- 40 dakika pişirin.
Pişen tatlıyı dilimleyin ve şerbetini verin soğuk servis edin.
|
Badem Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167709
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Süslemek için:
Dövülmüş badem
Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. İçine limon suyunu da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika da o şekilde pişirin. Ardından şerbeti bir kenara alıp soğumaya bırakın.
Tereyağını yoğurma kabına alın.
Sıvı yağı ve şekeri de ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
Daha sonra yumurta, irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
Yoğururken bir yandan da azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve badem şekli verin.
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
Hamurların üzerini de bıçakla çizin ve çiziği biraz genişletin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve 30 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkınca birkaç dakika soğuması için bekletin. Ardından şerbetini dökün.
Tatlınız şerbetini çekince üzerine açtığınız yarıklara dövülmüş badem serpip servis edin.
|
|