|
|
Badem Tatlısı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82563
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2012
1,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Girgin
2 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Dövülmüş Badem
25 Adet Badem
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1/2 Çay Kaşığı Tuz
Şerbeti soğuk olarak kullanacağımız için önce şerbeti hazırlayalım. Bunun için şekerle suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Şerbet biraz yoğunlaşmaya başladığında limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım.
Öte yandan unu, dövülmüş bademi, pudra şekerini, margarini, zeytinyağını, yumurtaları, kabartma tozunu, tuzu, limon suyunu bir kaba alıp yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayıp ortasını parmağımızla çukurlaştıralım. Buralara bademleri yerleştirelim. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Tatlıları çukur bir kaba alalım. Sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökelim. Tatlı şerbeti çekince soğutalım ve servis edelim.
|
Zerde |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc82564
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2012
1,579 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Girgin
2 Çay Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Çay Kaşığı Safran
4 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
4 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çorba Kaşığı Gül Suyu
Pirinci yıkayalım, suyunu süzdürelim ve bir tencereye koyalım. Üzerine suyu ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Nişastayı ve safranı biraz suyla ezerek tencereye yavaş yavaş katalım. Şekeri, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı ekleyelim. Ağır ateşte kaynatmaya devam edelim. Tencerenin altını kapatıp gül suyunu ekleyelim. Kâselere boşaltıp soğutalım, ardından servis edelim.
|
|
Badem Tatlısı Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|