Kısa URL: https://ml.md/lc51728
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
6 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş badem
Yumurtanın akını, pudra şekeri ile ince çekilmiş bademi, yarım saat çatalla çırparak karıştırın. Sonra krema torbasına koyup, yağlı tepsiye dilediğiniz şekillerde sıkın. Üstleri pembeleşinceye kadar kızarttıktan sonra fırından çıkarın.
Hamur:
3 adet kiraz şekeri (kırmızı)
2 adet kiraz şekeri (yeşil)
2 yumurta akı
1 tutam tuz
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı kırılmış badem
1 limon kabuğu rendesi
Kalıp:
Kağıt muffin kalıbı
Kağıt muffin kalıplarını ikili olarak iç içe koyun. Kiraz şekerlerini ince ince kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 140 °C
Turbo pişirme: 130 °C
Yumurta aklarını tuz ile birlikte mikserin en yüksek devrinde kar haline gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın. Pudra şekerini azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra mikseri düşük devire alarak kırılmış bademleri ilave edin. Kiraz şekerlerini ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşıkla hafifce karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı iki kaşık yardımı ile muffin kağıtlarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 60 dakika