Kısa URL: https://ml.md/lc160979
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2021
269 defa indirildi / yazdırıldı
170 gram toz badem
4 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
40 gram tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 su bardağı kakao
Üzerine:
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
3 adet yumurta sarısı ile 1 adet yumurtayı derin bir kapta çırpıcı ile iyice çırpın. Toz badem ve pudra şekerini ilave edip, çırpmaya devam edin. Eritilmiş tereyağının yarısı, 3 adet yumurtanın akı ve toz şekeri ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın. Bu karışımın içine diğer kaptaki toz bademli karışımı ekleyin. Daha sonra sırasıyla un, kakao ve kalan eritilmiş tereyağını katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Dilediğiniz şekildeki küçük kek kalıplarını yağlayın ve bu karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin ve fırından alın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve sıkma torbasına doldurup, keklerin üzerini süsleyin.
4 adet yumurta
100 gr tereyağı
200 gr bitter çikolata
1,5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağından bir parmak az un
1 çay bardağı kakao
1,5 su bardağı kırık badem
2 yemek kaşığı karışık meyve şekerlemesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tereyağı ve çikolatayı cam ya da metal bir kaba alın ve kabı kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Tereyağı ve çikolatayı karıştırarak eritin. Eriyen malzemelerin üzerine yumurtaları kırın ve esmer şekeri ilave edip çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Son olarak kırık badem ve meyve şekerlemesini de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını pişirme kağıdı serili bir küçük bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Oda ısısında beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Not: Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.