Kısa URL: https://ml.md/lc96712
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2014
3,078 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
200 gram kuşbaşı et
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 soğan
1 limon
1 çay bardağı çiğ badem
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı Antep fıstığı
Öncelikle etleri yıkayın. Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağını, rendelenmiş soğanı ve etleri koyup 10 dakika kavurun. İçine yıkanmış pirinçleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış, kabukları soyulmuş bademleri, kuru üzümleri de üzerine ilave edin. Şekerini, tuzunu ve limon suyunu da ekleyip, üzerini geçinceye kadar su döküp kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Antep fıstığını üzerine yerleştirin. 10 dakika kadar demlenince servis tabaklarına alıp ikram edin. Sıcak olarak da ikram edebilirsiniz.
Fotoğraf "nuran nur" tarafından gönderildi. 15.05.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc106141
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2015
1,702 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pirinç
200 gram kuşbaşı et
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 soğan
Yarım demet dereotu
1 limon
1 çay bardağı çiğ badem
Öncelikle etleri yıkayın. Sonra süzüp yıkayın. Pilavı pişireceğiniz tencerede zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve etleri ekleyip 10 dakika kavurun. Üzerine biraz su koyup 15 dakika kadar pişirin. Başka bir tencerede yıkanmış pirinçleri tereyağında kavurun. Yıkanmış kabukları soyulmuş bademleri de üzerine ilave edin. Şekerini, tuzunu ve limon suyunu da ekleyip suyunu verin. Üzerini geçinceye kadar su döküp kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Daha sonra kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlenince servis tabaklarına alıp ikram edin. En son üzerine pişen etleri de ekleyip sıcak olarak ikram edin.