| 
 
 
 | 
Bademli Helva | 
  | 
Fahri Alem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2013 
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90034 
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2013 
2,077 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba kaşığı tereyağı 
 
2.5 su bardağı un 
 
100 gr. çiğ badem
 
5 su bardağı süt 
 
1.5 su bardağı şeker 
 
 
Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Yağı bir tencerede eritin. Ardından unu ve bademleri 15 dakika kavurun. Başka bir kapta sütü kaynatın, şekeri ekleyip eritin. Sütü, kavrulmuş una azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirin ve ılık servis yapın.
  
 | 
Bademli Helva | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75630 
Gönderme Tarihi: 10.May.2012 
2,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
400 gr. tozşeker
 
750 ml. süt (3 su bardağı)
 
175 gr. tereyağı
 
250 gr. irmik
 
250 gr. taze badem (kaynar suda bekletilerek kabukları ayıklanmış)
 
50 ml. su
 
 
Şekerin 300 gramını süte ekleyip karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir kenarda sıcak tutun.
 
Bir tencerede tereyağını eritin. Yağ kızınca irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavumn. İrmikler kavrulunca üzerlerine sıcak şurubu dökün. Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı dakika pişirin. Ateşten alıp, 15 dakika dinlendirin.
 
Kabukları ayıklanmış bademleri, suyu ve kalan şekeri bir tencereye koyun. Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Şeker önce sulanıp, sonra kristalleşecek ve daha sonra da sararıp, bademlerin çevresinde bir tabaka halinde toplanacaktır. Bademlerin çevresinde bu tabaka oluşup tencerede başka şeker kalmayınca bademleri ateşten alın. Bir kaba boşaltın.
 
Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla harmanlayın. Üzerine hazırladığınız bademlerden de koyarak servis yapın.
  
 | 
Bademli Helva | 
  | 
DSL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2005 
Mesajlar: 55 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc681 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2005 
3,010 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
9 kahve fincanı iri irmik
 
4 kahve fincanı tereyağı
 
100 gr. beyaz badem
 
3 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
Üzerine;
 
3-4 çorba kaşığı tarçın
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Derin bir tencerede tereyağını eritip bademleri 2 dakika kadar kavurun. İrmiği ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. 20-30 dakika sürdürün. Başka bir tencerede şeker, süt ve vanilayayı karıştırıp kaynatın. Karışımı kavrulmuş irmiğe ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Helva pişince üzerine 2 çorba kaşığı şeker serpin. Tencerenin üzerine bez ya da emici bir kağıt örterek kapağını kapatıp demlendirin. Demlendikten sonra üzerine tarçın serperek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |