Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pankek Tarifleri > Bademli Kek (38 adet - 1,710,928 defa bakıldı)

Bademli Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177053
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
162 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için
100 gr tereyağı, oda ısısında
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 bardak toz şeker
2 yumurta
1,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 bardak maden suyu
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı maden suyu
1 yemek kaşığı file badem

Kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın, yanlarına tereyağı sürüp un serpin ve unun fazlalığını silkeleyip atın.
Tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri karıştırma kabına alarak mikser ile kremamsı kıvama gelene kadar 3 - 4 dakika çırpın.
Yumurtaları ilave edip 3 - 4 dakika daha çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yumurtalı karışıma ilave ederken bir yandan çırpmaya devam edin (bu aşamada koyu kıvamlı olan hamura maden suyu ekleyinde hafif akışkan oluyor).
En son maden suyunu ekleyip karıştırın.
Kek hamurunun 2/3 ünü kalıba aktarın.
Kalan hamura kakao ve maden suyunu ilave ederek spatula ile karıştırın, kakaolu hamuru kaşık yardımıyla kalıptaki hamurun üzerine akıtın ve ince çubuk veya çatal ile gelişigüzel karıştırın.
Üzerine file bademleri serpiştirin.
Kek pişirme ayarında 45 dakika pişirip kürdan testi yapın, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Kek ılınınca kalıptan çıkartıp servis tabağına geçirin.



Bademli Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168268
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
5 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
100 g eritilmiş tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 poşet Dr. Oetker Gourmet Kakao
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta akı
1 tutam tuz
Bademli karışım:
3 yumurta akı
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Acı Badem
1 su bardağı öğütülmüş badem
3 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı süt
1,5 çay bardağı yaprak badem
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta sarıları, toz şeker, tereyağı ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine kakao, un ve hamur kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. 2 yumurta akı ve tuzu ayrı kaba alıp mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta aklarını hamura ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba döküp yayın.
3 yumurta akını çırpma kabına alın ve kar haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine şeker ve acı badem aromasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine öğütülmüş bademi ekleyip kaşık ile karıştırın. Bu karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine dökün ve yayın.
Kalan hamura 3 yemek kaşığı süt ekleyip kaşık ile karıştırın. Kalıptaki bademli karışımın üzerine yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Tereyağı ve sütü karıştırıp kekin üzerine sürün. Üzerine file bademleri serpin. Keki tekrar fırına alıp bademler hafif pembeleşinceye kadar 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.



Bademli Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168267
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2022
188 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Bademli karışım:
1 çay bardağı un
3 - 4 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı iri kırılmış badem
50 g tereyağı
Hamur:
50 g tereyağı
4 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1,5 su bardağı un
3 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı iri kırılmış badem
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Unu eleyip toz şeker, şekerli vanilin ve bademlerle karıştırın. Tereyağını eritip ocaktan alın, bademli karışımı ilave edin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için 50 g tereyağını eritin ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Ayrı bir kapta yumurtaları 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp birlikte eleyin. Karışıma ilave edip 2 dakika daha çırpın. En son erimiş tereyağı ve bademleri ekleyip 1 dakika çırpın, kalıba yayın ve üzerini düzeltin. Üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz bademli karışımı yayın ve fırının orta katında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.



Bademli Kek

zaman
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc136299
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2018
910 defa indirildi / yazdırıldı




www.electrolux.com

5 yumurta
200 g şeker
100 gr badem ezmesi
200 ml zeytinyağı
450 g un
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu (yaklaşık 15 gr)
50 gr doğranmış fıstık
125 gr öğütülmüş badem
300 ml süt
Üst kaplama için:
200 gr kayısı reçeli
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı sıcak su
İnce doğranmış badem

Yumurta, şeker ve badem ezmesini 5 dakika çırpın. Ardından yumurtalı karışıma yavaşça zeytinyağı ekleyin.
Un, tarçın ve kabartma tozunu birlikte eleyin, ardından doğranmış fıstıkları ve öğütülmüş bademleri una katın.
Daha sonra sütle birlikte dikkatlice yumurta karışımına ekleyin.
Tabanına galeta unu serpilmiş kelepçeli kek kalıbına koyun.
Fırında 70 dakika pişirin.
Kayısı reçelini ısıtın ve bir fırça ile kekin üzerine sürün. Daha sonra soğumaya bırakın.
Pudra şekerini, tarçını ve sıcak suyu karıştırın; ardından kekin üzerines ürün.
Daha sonra hemen ince doğranmış bademleri kekin parlak yüzeyine serpin.


Bademli Kek

tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc128809
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2017
958 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

3 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı ayçiçek yağı
2 muz
1/2 su bardağı kuru üzüm
2.5 su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 rendelenmiş limon kabuğu
Üzeri için;
1/2 su bardağı file badem

Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırma işlemini sürdürün. Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın. Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün. Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin. Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edebilirsiniz.



Bademli Kek

turp
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2017
Mesajlar: 35
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc124181
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2017
747 defa indirildi / yazdırıldı




www.miele.com.tr

6 Yumurta
300 gr. Şeker
200 gr. Un
300 gr. Badem, çekilmiş
150 gr. Tereyağı
200 ml Süt
1 Limon kabuğu rendesi
Üstüne serpmek için:
Pudra şekeri

Yumurtaları ve şekeri karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edin, çekilmiş badem, yumuşamış tereyağını, sütü ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve hamura karıştırın.
Kelepçeli kalıbın içini hafifçe yağlayın ve fırın kağıdı yerleştirin. Hamuru kalıba yayın, üstünü düzeltin ve altın sarısı pişirin.
Keki piştikten sonra kalıptan çıkartın ve üstüne pudra şekeri serpin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024


Bademli Kek

problem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.06.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc117848
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2016
1,137 defa indirildi / yazdırıldı




Meryem Özten

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
2 su bardağı un
2 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu

Yumurtaları hamur karıştırma kabına kırın. Toz şekeri ilave edip mikserle çırpın. Süt ve yağ ekleyip tekrar çırpın. Un, badem, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar bekletin. Soğuyunca kalıbı ters çevirip düz servis tabağına çıkarın.



Bademli Kek

bana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc103477
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2014
2,005 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 çay bardağı badem
1 adet limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı kayısı reçeli

Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın. Yumurtanın rengi açılıp köpürünce içine sıvı yağı, sütü, limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip bu karışımın içine ekleyip karıştırın. Boza kıvamında bir karışım olmalı. Kek kalıplarını yağlayıp unlayın. İçlerine küp doğranmış bademleri paylaştırın ve kek harcını da üzerine boşaltın. Bir kısmını kakaoyla karıştırıp ortasına dökebilirsiniz ve 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekin biraz soğuması gerekmektedir. Sonra servis tabağına alın ve üzerini kayısı reçeli ve bademlerle süsleyip ikram edin.


Fotoğraf "kısmetse" tarafından gönderildi. 20.10.2015


Bademli Kek

vahdettin öz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.08.2014
Mesajlar: 36
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc100788
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
1,625 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı file kıyılmış badem
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Kıyılmış bademi istenirse portakalın kabuğunun rendesi ya da limon kabuğu rendesi de yakışıyor. Kuru malzemeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sade olan kek harcını, yağlanmış ve un serpilmiş kalıplarının içine dökün. Kekin tam ortasına file bademleri dökün ve hiç karıştırmadan 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekleri servis tabağına aktarıp ikram edin.



Bademli Kek

h.yıldırım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc96243
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2014
1,723 defa indirildi / yazdırıldı




2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
150 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
2 yumurta
2 adet rendelenmiş ayva
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı badem
1 tatlı kaşığı tarçın

Ay­va­la­rı ren­de­le­yip, üze­ri­ne şe­ke­ri, tar­çı­nı, ce­vi­zi ek­le­yip har­man­la­yın. Ay­rı bir kap için­de yu­mur­ta­yı çır­pın, içi­ne eri­miş te­re­ya­ğı­nı ve sü­tü ila­ve edip ay­va­la­rın içi­ne dö­kün. Un ve ka­bart­ma to­zu­nu da ka­tıp ka­rış­tı­rın. Bu har­cı yağ­lan­mış, un­lan­mış kek ka­lıp­la­rı­nın içi­ne dö­kün. Üze­ri­ne kı­yıl­mış ba­dem­le­ri ilave ederek 190 de­re­ce­de­ki fı­rın­da 35 da­ki­ka piş­me­ye bı­ra­kın. Pud­ra şe­ke­ri­ni ser­pip ik­ram edin.


Bademli Kek

yenifasıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2013
Mesajlar: 36
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc94856
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2014
1,624 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Üzeri için:
100-150 gram file badem

Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. sana margarin, süt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak, un ve kabartma tozunu mümkünse eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
Çok koyu olmayacak şekilde kek hamurumuzu elde ettikten sonra orta boy bir fırın tepsisini yağlayarak hamuru boşaltın. Üzerine bademleri serperek 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Not: Kekte kullanacağınız yumurtaları en az 1 saat önceden buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında olmasına dikkat edin bu sayede yumurtanın iyi çırpılmasını ve kekin daha iyi kabarmasını sağlayacaksınız.


Bademli Kek

menü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.07.2009
Mesajlar: 49
Kısa URL: https://ml.md/lc86964
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013
1,867 defa indirildi / yazdırıldı




250 g yumuşak margarin
140 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
6 yumurta sarısı
275 g (2,5 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g (2 su bardağı) öğütülmüş badem
6 yumurta akı
85 g (yarım su bardağı) toz şeker
Dolgu:
Yarım su bardağı vişne reçeli
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Margarin, pudra şekeri ve limon suyunu 1-2 dakika çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Bademlerle birlikte karışıma ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını toz şeker ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve düşük devirde çırparak karışıma ekleyin. Hamuru 28 cm çapındaki yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ve pişirin.
Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Soğutup enlemesine ikiye kesin. Araya reçeli sürün ve kapatın. Üzerine kakaoyu serpin ve dilimleyerek servis yapın.


Bademli Kek

Taciser
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2012
Mesajlar: 21
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc84834
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2012
1,693 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 çay bardağı un
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı file badem
1 tatlı kaşığı badem esansı

Derin bir kabın içinde yumurtaları iyice çırpın. Üzerine pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. İnce çekilmiş fındığı, unu ve mısır nişastasını Hindistan cevizini içine ekleyip karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıt kaplı kek kalıplarına yerleştirip 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkartıp servis tabağına dizip üzerine bal sürüp bademleri serpin ve çayın yanında ikram edin.


Bademli Kek

teo
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2009
Mesajlar: 47
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc79719
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012
1,815 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram tereyağı
100 gram file badem
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kıyılmış fındık
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Üzeri için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı pudra şekeri ve file badem

Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. İçine kabartma tozunu, bademlerin bir kısmını, unu ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 su bardağı sütü ve fındığı ekleyip karıştırmaya devam edin. İstenirse içine bir limon suyu sıkılabilir çok ferah bir tadı oluyor. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine süt ile karıştırdığınız şekeri sos kıvamına getirin. Sıcak kekin üzerine dökün. Şerbetini çekince de file bademleri ve pudra şekeri üzerine serpin bence daha lezzetli olacaktır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024


Bademli Kek

Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Maltepe/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc75494
Gönderme Tarihi: 05.May.2012
2,160 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı kıyılmış çiğ badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
3 çorba kaşığı file badem

Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika kadar çırpın. Üzerine sütü ve sıvı yağını döküp devamlı çırparak karıştırın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip bu karışımın içine aktarın. Tahta bir kaşık yardımıyla yavaş bir şekilde unu yedirip içine toz haline gelmiş bademleri ekleyin. Değer taraftan 3 çorba kaşığı file bademi kavurun. Yuvarlak bir fırın kabının içini yağlayıp unlayın. Bu kek harcını döküp fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kayısı reçelini biraz sulandırıp sürün. Ve kavrulmuş bademleri serpin. Reçel yapıştırıcı işlevi yerine getiriyor ama su da aynı işi görür.


BADEMLİ KEK

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc74525
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
1,938 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kıyılmış badem
1/2 su bardağı sarı üzüm
ÜZERİ İÇİN:
Kıyılmış badem

Yumurtaları ve şekerleri derince bir kabın içinde iyice çırpalım.
Bademleri yeterince su ile kaynatıp, suyunu süzdükten sonra, kabuklarını soyup, ince ince kıyalım.
Erittiğimiz ve soğuttuğumuz margarini, sütü, bademin yarısını ve diğer malzemeleri de katıp, iyice çırpalım.
Kalan bademi margarin yağı ile yağladığımız kek kalıbının içine serpip, iyice yapıştıralım.
Çırptığımız keki de kalıba boşaltıp, 180°Cli fırında pişirelim.
Fırından çıkardığımız keki kalıbından çıkarıp, dilimleyerek servis yapalım.


Bademli Kek

sanatkar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2007
Mesajlar: 51
Kısa URL: https://ml.md/lc73220
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2012
2,081 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
2 çay bardağı süt
1 havuç
2 çay bardağı ceviz içi
10 adet kuru incir
1 çay bardağı badem
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

Derin bir kabın içine yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine şekeri de ekleyin 3 dakika daha beraber çırpın. Süt, sıvı yağı ilave edin. Havucu rendeleyip karışımın içine ekleyin. 10 dakika sıcak suda beklemiş kuru inciri çok ince bir şekilde kıyın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kıyılmış cevizi, bademleri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu da yavaşça ekleyip boza kıvamında bir karışım hazırlayın. Yağlanmış unlanmış küçük kek kalıplarına boşaltıp 180 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine kıyılmış badem ve pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.


Bademli Kek

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69236
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
1,774 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı badem
6 adet hurma
Yarım su bardağı kuruüzüm
125 gram eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1,5 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutun. Süzüp kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğrayın. Üzümle birlikte bir kaba alıp, hafifçe unlayın. Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı çırpın. Üzerine kakao, vanilya, rendelenmiş portakal kabuğu, üzüm ve hurmayı ekleyin. Bademden 2 çorba kaşığını kenara ayırıp kalanı harca ilave edin. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip, üzerine katın ve harmanlayın. Kek karışımını yağlanmış baton bir kalıba aktarın. Üzerine ayırdığınız bademi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kontrol ederek (keke bir bıçak batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.


Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 25.10.2021


Bademli Kek

adem elması
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc68780
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011
2,832 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorbakaşığı mısır unu
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorbakaşığı un
5 yumurta
1/2 su bardağı kıyılmış badem

Bir corbakaşığı pudra şekeri ile kıyılmış bademleri karıştırın ve Bir kapta, tereyağını krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin. Karışıma iki yumurta sarısı ve 3 bütün yumurtayı bir kerede katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin. Eğer hamur fazla yoğunlaşırsa biraz süt ilave edebilirsiniz.Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servıs yapın.


Bademli Kek

gülfidan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.09.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc68408
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2011
2,290 defa indirildi / yazdırıldı




5 kahve fincanı şeker
1/2 kahve fincanı sirke
1 paket vanilya
1/2 kahve fincanı su
Yarım su bardağı portakal suyu
5 adet yumurta
Krema malzemesi:
2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı soğuk süt
İstege göre badem

İki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ve likörle biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.






Bademli Kek Tarifleri Pankek Tarifleri



(38 adet Bademli Kek 1,710,928 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort