|
BADEMLİ KEK |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc67453
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2011
2,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
230 gr (17 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
125 gr (1 su bardağı) + 1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
240 gr (1 su bardağı) şeker
4 büyük yumurta
125 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
60 gr (1/2 su bardağı) badem (ince kesilmiş)
1/2 su bardağından biraz az portakal suyu
2 çorba kaşığı kıyılmış badem (suda bir taşım kaynatılıp, kıyılmış)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız. Bir tatlı kaşığı tereyağla 20 cm'lik bir pasta kalıbını yağlayınız. 1 çorba kaşığı unla kalıbı, çevirerek unlayı-nız. Kalıbı silkeleyerek fazla ununu döküp, bir kenara bırakınız.
Kalan 125 gr unu ve kabartma tozunu orta boy bir kaseye eleyip, kaseyi bir kenara bırakınız.
Büyük bir kasede, kalan 250 gr yağı ve şekeri bir tahta kaşıkla, karışım yumuşak krema kıvamına gelinceye kadar dövünüz Yumurtaları birer birer, her yumurtayla 1 çorba kaşığı unlu karışımdan katarak, ekleyiniz. Madeni bir kaşıkla kalan unu ve dövülmüş bademleri ekleyiniz, ince kesilmiş bademleri ekleyip, hafifçe karıştırarak portakal suyunu katınız. Elde ettiğiniz bu hamuru hazırladığınız kalıba döküp, bir bıçağın sırtıyla düzeltiniz. Üstüne kıyılıp haşlanmış bademleri serpiştiriniz. Kalıbı fırının orta katına sürüp 45-50 dakika, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz. Kalıbı fırından alıp, 5 dakika bir kenarda ılındırdıktan sonra, keki bir tel ızgaraya çıkararak, tamamen soğuttuktan sonra servis ediniz.
|
BADEMLİ KEK |
|
şıkşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2011
Mesajlar: 85
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65862
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
250 gr. un (8 çorba kaşığı)
250 gr. pudraşekeri (8 çorba kaşığı)
1 büyük paket margarin
100 gr. çekilmiş badem
1 kahve fincanı süt
1 paket kabartma tozu
Yağı, pudraşekerini bir kâseye koyup, beyazlaşıncaya kadar karıştırınız.
Sonra bu karışıma yumurtaları birer birer kırıp, bir kırmada yumurtayı yedirip, sonra diğerini kırınız.
Sonra ılık sütü ve bademi koyunuz.
Elenmiş una kabartma tozui koyup, bunu da karışıma ilâve ediniz.
Hepsini iyice halloluncaya kadar karıştırınız.
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına koyup, orta ısılı fırında pişiriniz.
Kontrolünü yapıp fırından alıp, soğuyunca servis yapınız.
Not: Yağlı kekler diğer keklere nazaran daha geç pişer (ortalama 45 dakikada.)
|
BADEMLİ KEK |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc63063
Gönderme Tarihi: 09.May.2011
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram un
100 gram tereyağı
150 gram badem
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Un, kabartma tozu ile beraber elenir, ortasına tereyağı, yumurta, şeker, limon kabuğu, tuz konur, hepsi beraber yoğrularak hamur yapılır. İç kabukları soyulmuş badem ilâve edilir. 5 santim kalınlığında yuvarlanır, yağlanmış tepsiye üçer santim ara ile hamur sıralanır ve ortası yüksek kalmak şartı ile hafif yassıltılır. Yumurta sürülür, orta hararetteki fırında pişirilir. Bir santim kalınlığındaki dilimlere kesilir.
|
Bademli Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57189
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
4 adet yumurta
125 gr. tereyağı
400 gr. tozşeker
400 gr. un
1 kahve kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
25 gr. kakao
250 gr. süt
Bademlerin kabuğu çıkarılıp, makineden geçirilir. Yumurtalar bir kap içine kırılır. Erimiş tereyağı, bir bardak ılık süt, toz şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, çekilmiş bademler karıştırılır. Şeker eridikten sonra un, karbonat ilave edilir, iyice çırparak karıştırılır. Elektrikli karıştırıcı varsa, daha iyi sonuç alınır. Yarım limon suyunu en son ekleyip son bir defa daha karıştırılıp, yağlanmış kek kalıbına bu karışımın yarısı konur. Kalan kısma kakao karıştırılır. Kakaolu karışım kalıbın içindeki malzemenin üstüne dökülür. Kakaolu malzeme alttaki beyaz malzemeyle şöyle bir karışması için çatalla azıcık karıştırılır (Piştikten sonra siyah çizgiler yapması için). Önceden yakılmış orta hararetli fırında 50 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip, ikram edilir.
Not: Piştiği kuru bir bıçak saplayarak anlaşılır. Eğer bıçak kuru kuru çıkarsa, pişmiş demektir.
|
Bademli Kek |
|
küresel
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51547
Gönderme Tarihi: 12.May.2010
2,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
8 çorba kaşığı un
1 büyük paket margarin
8 çorba kaşığı pudra şekeri
100 gram çekilmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı süt
Yağ ve pudra şekeri porselen bir kaseye konur. Beyazlaşıncaya kadar karıştırılır.
Yumurtalar teker teker kırılır. Her biri kırıldıkça, yedirilinceye kadar karıştırılır.
Ilık süt ve kıyılmış bademler ilave edilir.
Un, ayrı bir kaba elenir. Üzerine kabartma tozu döküldükten sonra karıştırılır.
Bu karışım, öteki karışımın bulunduğu kaseye boşaltılır. İyice yedirilinceye kadar karıştırılır.
Yağlanmış ve hafifçe un serpilmiş, kek kalıbına konur.
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika kadar pişirilir. Sonra çıkarılır.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır.
|
Bademli Kek |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43606
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2009
2,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su bardağı un
1 Küçük paket margarin (125 Gr.)
1,5 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı badem
2 Yumurta,
1 Limon kabuğu rendesi
1 Çay kaşığı karbonat
1 Tutam tuz
1 Yumurta sarısı
1 Unu karbonatla beraber eleyiniz.
2 Hamur tahtası ve geniş bir tepsi içinde unun ortasını açınız ve içine margarin, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi ve tuz ilâve ediniz.
3 Hepsini beraber yoğurarak yumuşak bir hamur yapınız.
4 İç kabukları ılık suda bekleterek, soyulmuş bademleri ilâve ediniz.
5 6 cm. çapında hamuru yuvarlayınız, (silindir).
6 Yağlanmış fırın tepsisine fırın tepsisi boyunda keserek aralıklı diziniz.
7 Ortası yüksek kalmak şartı ile el ile hafif yas-sıltınız. Üstünede yumurta sarısı sürünüz.
8 Orta hararetteki fırında pişiriniz.
9 1 cm. kalınlığında dilimlere keserek servis yapınız.
|
BADEMLİ KEK |
|
EKO
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc40598
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2009
2,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
7 yumurta
1 çay fincanı iç badem
1 çay fincanı un
1 kahve fincanı nişasta
1 limon kabuğu (rendesi)
3/4 kahve fincanı şeker
biraz vanilya
Bademler bir kaba biraz suyla birlikte koyulup 2 dakika kaynatılır. İndirilip kabukları çıkarıldıktan sonra makineden geçirilir. Yarısı bir kenara ayrılır. Öteki yarısı 2 - 3 kez daha makineden geçirilerek püremsi bir hale getirilir. Öte yandan, bir çukur kaba un, makineden bir defa geçirilmiş bademler, limon kabuğu rendesi, vanilya ve nişasta koyulup karıştırılır, sonra bir kenara bırakılır. Bir çukurca kaba yağ ve pudra şekeriyle püre haline getirilmiş bademler ilâve edilir ve telle iyice çırpılıp birbirine halledilir. Yumurtaların aklarıyla sarıları ayrılır. Sarıların sadece 4 tanesi teker teker olmak üzere yağlı karışıma ilâve edilir, bir yandan da çırprlır. Aklara ise (7'sine de), toz şeker ilâve edilir ve 10 -15 dakika devamlı çırpılmak suretiyle kar haline getirilir. Yumurta sarılı karışıma, pek fazla karıştırtlmadan ilâve edilir. Sonra un ve nişastalı karışım ilâve edilip karıştırılarak birbirine halledildikten sonra içi hafifçe yağlanıp unlanmış tepsiye dökülür ve harlıca fırında 18-20 dakika pişirilip çıkarılır. Soğuduktan sonra üzerine vanilyalı pudra şekeri serpilip servis yapılır.
|
Bademli Kek |
|
şakayık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2009
Mesajlar: 23 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37643
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2009
3,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
300 gr. şeker
6 yumurta
1 tutam tuz
300 gr. un
Bir kaç damla limon suyu
100 gr. nişasta
3 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr. çekilmiş badem
Yağlamak için margarin
Serpmek için galeta unu
Margarini bir kapta beyaz köpük haline gelinceye kadar çırpın. Yavaş yavaş şeker ve yumurtaları ilâve edin. Şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozu ve nişastayı eleyin. Çekilmiş bademle birlikte kaşık kaşık ilâve edin. Hepsi iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Kek kalıbını yağlayın. Gaiete ununu serpin. Hamuru kalıta doldurun. Kızdırılmış fırının alt gözünde 180-200 derece arasında 50-60 dakika pişirin. Fırından alın. Soğuyunca kalıptan çıkartın. İyice soğuduğu zaman dilim dilim kesin.
|
Bademli Kek |
|
nalan
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc37629
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay fincanı badem
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. Ortasına margarin, yumurta, şeker, limon kabuğu rendesi, tuz koyun. Hepsini beraber yoğurarak hamur yapın, iç kabukları soyulmuş bademi ekleyin. 5 santim kalınlığında yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye üçer santim ara ile hamurları sıralayın ve ortası yüksek kalmak şartıyla hafifçe yassıltın. Yumurta sürün. Orta ısıdaki fırında pişirin. Bir santim kalınlığındaki dilimlere kesin.
|
Bademli Kek |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc24628
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
250 gr. şeker
250 gr. badem
1'er tatlı kaşığı tarçın ve karanfil tozu
1 limon kabuğu rendesi
50 gr. oralet
1/2 tatlı kaşığı karbonat
250 gr. un
400 gr. hazır sulu çikolata
YAPILIŞI:
Yumurtalarla şekeri koyu laşıp köpürünceye kadar çırpın. Sonra buna dövülmüş bademleri, tarçını, karanfili, limon kabuğu rendesini, karbonatı ve unu katıp karıştırın.
Fırın tepsisine ufak tartölet kalıplarını dizin. Hamuru yarım santim kalınlığında kalıplara döküp bir gece dinlendirin.
Ertesi gün keki önceden ısıttığınız fırına sürüp 12-15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca çikolatayı üstlerine sürün ve çikolata katılaşmadan üstlerine dövülmüş yeşil fıstık serpin.
|
Bademli Kek |
|
elvansapmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc22045
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
2,784 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı badem
1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı şeker
1/2 paket vanilya
Una vanilya katıp eleyiniz. Kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt yerleştiriniz.
Bakır bir kapta yumurta ile şekeri çarparak koyu boza kıvamına geliriniz. Unu ilâve edip yavaşça karıştırınız, en son kıyılmış bademi katınız. Hamuru kalıba döküp düzeltiniz. Orta hararetli fırında 45-50 dakika pişiriniz.
Keki kalıptan çıkartıp kâğıtlarını alınız. Servis tabağına yerleştirip üzerine pudra şekeri serpiniz.
|
Bademli Kek |
|
selva17
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2007
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc17799
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2007
3,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram dövülmüş badem,
1 paket kabartma tozu,
yarım portakal kabuğu rendesi,
7 adet yumurta,
70 gram pudraşekeri,
300 gram un,
250 gram margarin,
1 paket vanilya,
yarım su bardağı süt,
170 gram tozşeker.
Ayrıca:
Kavrulmuş badem,
tereyağı
Fırını 160 dereceye ayarlayın. 20 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Üzerine kavrulmuş badem serpiştirin. Unun 3 kaşığı ayırın. Kalan unu kabartma tozu ve bademle karıştırın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumuşatılmış yağı, pudraşekeri, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve bir çimdik tuzla birlikte krema kıvamı alana dek çırpın. İçine yumurta sarılarını teker teker ve çırpmaya devam ederek katın. Sütü ve kalan unu azar azar ilave edin. Yumurta aklarını tozşekerle kar haline gelene dek çırpın. Yumurta karının üçte birini metal bir kaşıkla yağlı karışıma katın. Sonra geri kalanım un ve bademle birlikte katarak, karıştırın. Hazırladığınız karışım kalıba dökün. Üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 40 - 50 dakika pişirin.
Daha sonra üzerine tozşeker serpilmiş yağlı kağıda ters çevirerek çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Bademli kek |
|
cavidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17681
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007
3,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin,
1 su bardağı tozşeker,
3 yumurta,
yarım su bardağı süt,
2 su bardağı un,
1 adet rendelenmiş limon kabuğu,
1 palet kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 su bardağı dövülmüş badem.
Üzerine;
Pudraşekeri,
kıyılmış badem
Margarin ve 1 su bardağı tozşekeri mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın. Sonra yumurtaları teker teker ekleyin. Bu arada çırpmaya devam edin. Azar azar sütü ekleyin. Süt iyice karıştıktan sonra unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. 5 dakika çırptıktan sonra 1 su bardağı dövülmüş bademi ekleyin. Bademi ekledikten sonra çok az çırpın. Kek kalıbını yağlayın.
Hazırladığınız karışımı kek kalıbının içine doldurun. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için keke kuru bir bıçak batırın.
Fırından ve kalıptan çıkardıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin. Kıyılmış bademle süsleyin.
|
Bademli Kek |
|
ahudinler
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc17628
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2007
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta,
2,5 su bardağı tozşeker,
yarım su bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
4 su bardağı un,
1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem,
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
Yumurtaları tozşekerle çırpın, sütü ve yumurtaları ekleyin. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırıp üzerine elenmiş unu katm. Son olarak kabuğu soyulup 2'ye bölünmüş bademleri ve böğürtlenleri katın. 8 adet küçük kek kalıbını iyice yağlayın ve piştikten sonra kolay çıkartmak için kağıt kek kalıbı koyun. Hamuru kalıplara pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırına koyun. Pembeleşene dek pişirin. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin.
Fırından çıkarıp soğutun ve kalıplarından çıkarıp, sevis tabağına alın.
|
Bademli Kek |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12705
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2007
2,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 limonun suyunu 2 dk. çırpın. 6 adet yumurta sarısını teker teker ekleyin, 2 su bardağı elenmiş un, 1 poşet hamur kabartma tozu, 2 su bardağı dövülmüş badem ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta 6 yumurta akını 1/2 su bardağı toz şeker ile kar haline gelinceye kadar çırpın ve düşük devirde çırparak karışıma ekleyin. 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dökün ve 160°C'ye ısıtılmış fırında 45-50 dk. pişirin.
|
Bademli Kek |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11318
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2007
3,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı badem
7-8 adet kuru incir
1 çay bardağı susam
Hamuru için:
2 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 kahve kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Şerbeti için:
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Bademleri 5 dk.haşladıktan sonra kabuklarını soyun. İncirleri minik minik doğrayın. Tozşekeri suda eritip kaynatarak şerbeti hazırlayın. Bademleri, incirleri ve susamları şerbete atıp bir müddet pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Diğer tarafta yumurta ve şekeri çırpın. Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu eleyip, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yayın. Bademli karışımı kek kalıbının dibine yayın. Üzerine hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keke bıçak batırarak kontrol ettiğinizde hamur yapışmayacak kıvama gelene dek pişirin.
|
Bademli Kek |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8913
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1.5 su bardağı toz şeker
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı çekilmiş badem içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon suyu
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toz şekeri derin bir kaba aktarın. Mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpıp yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın. Üzerine çekilmiş badem içi ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kabartma tozu ve unu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Plastik spatula ya da tahta kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırın. 25-30 cm çapındaki kek kalıbını yumuşak margarinle iyice yağlayıp boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın. Keki 10 dakika önceden 170 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirip çıkarın. Soğumasını beklerken pudra şekeri ve limon suyunu bir kasede çatal yardımıyla çırpın. Son olarak hazırladığınız limonlu sosu kekin üzerine gezdirip üzerini soyulmuş bademle süsleyerek servise sunun.
|
Bademli Kek |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc1704
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2006
3,596 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorbakaşığı mısır unu
1/2 su bardağı ayıklanmış badem
1/2 paket tereyağı (veya margarin)
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorbakaşığı un
4 yumurta
Süt
Bademleri, önceden ısıtyığınız 150 derecelik fırında 15 dakika kadar kızartın, sonra mikserden geçirin. Bir corbakaşığı pudra şekeri ilave edip yeniden karıştırın.
Bir kapta, tereyağı veya margarini krema haline gelinceye kadar karıştırın bu sırada artan pudra şekerini yavaş yavaş ilave edin. Karışıma iki yumurta sarısı ve iki bütün yumurtayı bir kerede katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra karışıma önce elenmiş unu, daha sonra mısır ununu ekleyin. Sonra da dövülüp toz haline getirilmiş bademi ve romu katın ve tekrardan karıştırın. Eğer hamur fazla yoğunlaşırsa biraz süt ilave edebilirsiniz.
Yağladığınız bir kek kalıbına bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına koyun, soğuduktan sonra servıs yapın.
ML® Armutlu Kek için tıklayın
|
|