|
Bademli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29922
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2008
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
6 yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş İçim Tereyağı
1 su bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş badem içi
1 paket Marifet Kabartma Tozu
Bizim Mutfak Un
Hazırlanışı
Yağlar ve şeker karıştırılır. Sonra badem ve yumurta ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra un ve kabartma tozu ilavesiyle kulak memesi kıvamına getirilir. Cevizden az büyük parçalar alınıp, yassı köfte şekli verilir. Bunlar önce çırpılmış yumurta beyazına, sonra iri dövülmüş bademe bulanır ve tepsiye dizilip fırına verilir
|
Bademli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48687
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
2,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gram Bizim Mutfak Un
300 gram Bizim Margarin
2 adet yumurta
125 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri
50 gram toz badem
100 gram badem
Glazür için :
1 adet limon
1 su bardağı Bizim Mutfak Pudra Şekeri
Renkli şekerleme
hindistancevizi
Birinci yumurtanın tamamını ve ikinci yumurtanın sadece sarısını ve kalan tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru merdaneyle açın. Kalıpla şekil verdikten sonra kurabiyeleri aralıklarla tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Glazür için limon suyu ve pudraşekeri çırpma teliyle iyice birbirine yedirin. Pişen kurabiyeleri bir tel üzerinde soğutup üzerlerini glazür, hindistancevizi ve renkli şekerlemeler ile kaplayın.
|
Bademli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48732
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010
2,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
125 gr Teremyağ
125 gr Bizim Mutfak Pudra Şekeri
2 adet yumurta
130 gr Bizim Mutfak Un
100 gr mısır unu
1/2 çay bardağı badem tozu
1 paket Bizim Mutfak Vanilya
Üzeri için:
Pembe şeker hamuru
Yeşil şeker hamuru
Gümüş drajeler
Oda sıcaklığında yumuşatılmış teremyağı elenmiş pudraşekeri ile krema kıvamına gelene dek çırpın. Daha sonra yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyin. Elenmiş un, mısır unu ve badem tozunu ilave ederek yoğurun ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış zemin üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açıp, kelebek ve çam ağacı kalıpları ile kestikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirip tepsiyi ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Şeker hamurunu pudraşekeri serpilmiş zeminde merdane ile açın ve kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla kesin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bir fırça yardımı ile su sürüp şeker hamurunu üzerine yerleştirin. Gümüş drajelerle süsledikten sonra kurumaya bırakın.
|
|