Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sütlü Tatlılar Pelteler > BADEMLİ MAHALLEBİ (9 adet - 169,448 defa bakıldı)

BADEMLİ MAHALLEBİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Muhallebi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc101951
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2014
1,627 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker

Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve pirinç ununu koyun, çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlayın. Vanilyayı ekleyin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatın. Muhallebiyi küçük kaplara paylaştırın. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.



Bademli Muhallebi

yılgın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2014
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc98381
Gönderme Tarihi: 20.May.2014
2,302 defa indirildi / yazdırıldı




30 gram çiğ badem
1 tatlı kaşığı damla sakızı
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
Şeftali ya da farklı meyveler

Tereyağını tencerede eritin üzerine unu ekleyip kavurmaya başlayın. Un kavrulunca üzerine sütü döküp karıştırarak pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar çırpmak gerekir ki uzayan bir muhallebi olsun. Bu şekilde soğumaya bırakın. Kâselere paylaştırıp meyve ile süsleyin. Daha farklı bir sunum için muhallebi üzerine dondurma ve meyvelerle karıştırın ve üzerine koyup soğuk ikram edin.


Bademli Muhallebi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc90662
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2013
1,923 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 çay bardağı file badem

File bademleri mutfak robotunda çekip un haline getirin.
Orta boy tencereye margarini alıp eritin ve kızdırın.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Tencereye süt, şeker ve badem ununu ilave edip iyice karıştırın.
kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Muhallebinin kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin.
Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin
Muhallebiyi mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın.
İsterseniz küçük kâselere, isterseniz tart kalıplarına muhallebiyi pay edin.Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ters çevirip servis yapın.


Bademli Muhallebi

şakacı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.04.2013
Mesajlar: 44
Şehir: Yenimahalle-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc88146
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2013
1,926 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. çiğ badem
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 çay bardağı şeker

Çiğ bademleri ince ince kıyın. Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ve kıyılmış bademleri ilave edin. Arada sırada karıştırarak biraz soğumasını sağlayın. Muhallebiyi kaplara boşaltıp soğuduktan sonra servis yapın.


Bademli Muhallebi

Tazegül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2012
Mesajlar: 34
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc81645
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2012
2,155 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
4 parça damla sakızı
1 çay bardağı dövülmüş badem
Ayrıca:
1 çorba kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı şeker

Muhallebiyi yapmak için tencereye süt, un, şeker, nişasta ve irmiği alın, sürekli karıştırarak kıvama getirin. İçine kırılmış damla sakızlarını da ekleyip pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine vanilyayla dövülmüş bademleri katın ve soğumaya bırakın. Servis tabaklarına alıp soğutursanız daha iyi olur. Ilık ya da soğuk olarak ikram edilebilir. Üzerine bol miktarda tarçın serpin.


Bademli Muhallebi

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73213
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
2,200 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 litre süt
300 gr tozşeker
75 gr pirinç unu
25 gr nişasta
100 gr badem
1 su bardağı su
1 fiske tuz

Kaynattığımız süte, tozşekeri ve tuzu koyup, karıştıralım
Nişastayı ve pirinç ununu,1 su bardağı suyun içinde ezip, kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırarak, sicim gibi akıtalım.
Bademleri bir miktar suyla haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra, havanda dövelim.
Muhallebimiz koyulaşınca,1 çorba kaşığı ayırdığımız bademleri katıp, karıştıralım ve ocaktan indirelim.
Kaselere boşaltıp soğuttuktan sonra, üzerlerine ayırdığımız bademleri serperek, servis yapalım.


BADEMLİ MUHALLEBİ

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69244
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
4,454 defa indirildi / yazdırıldı




5 çorba kaşığı pirinç unu
2,5 çorba kaşığı tereyağı
75 gram kıyılmış badem
4,5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Karamelize badem için:
75 gram iri dövülmüş badem
1'er çorba kaşığı tozşeker
Su
Üzeri için:
Badem

Pirinç unu, tereyağı ve bademi pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Süt ve tozşeker ekleyip, çırpma teliyle çırparak pişirin. Ocaktan alıp kaselere pay edin. Soğuduğunda buzdolabına alıp donana dek dinlendirin. Karamelize badem için badem, tozşeker ve suyu karıştırarak kavurun. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirip çıkarın. Çevresine karamelize badem serpiştirin. Üzerlerine badem yerleştirip, soğuk olarak servis yapın.


Bademli Muhallebi

lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc54506
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
2,809 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
100 gram kabuksuz badem
1 su bardağı şeker
100 gr. antepfıstığı
4 çorba kaşığı pirinç unu

Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra bademleri ve antep fıstıklarını robot yardımı ile inceltelim. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve sütü tencereye aktarıp toz haline getirdiğimiz antep fıstıklarını ve bademleri, şekeri hindistancevizini de ekleyelim. Üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam ederek, ağır ateşte pişirelim. Ateşten aldıktan sonra kaselere dolduralım. Antepfıstığı ve hindistancevizi ile süsleyerek soğutup servis yapalım.


BADEMLİ MAHALLEBİ

bereket sofrası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2010
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc54368
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2010
2,525 defa indirildi / yazdırıldı




Çok ince dövülmüş pirinci biraz su ile karıştırıp süzünüz. Sübyesini haşlayarak kabuğu çıkmış 50 gram bademi havanda döverek süt ile ezip süzdükten sonra meydana gelen sübyeyi 450 gram şekerle orta ateşe sürünüz. Pişirdikten sonra indirip tabağa boşaltınız.






BADEMLİ MAHALLEBİ Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(9 adet BADEMLİ MAHALLEBİ 169,448 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort