|
BADEMLİ PATATES |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84816
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo patates
Yarım su bardağı badem
1/2 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 yumurta sarısı
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı badem tozu
Kızartma yağı
1) Patatesleri soyarak 4'e bölünüz.
2) Yıkadıktan sonra 1/2 çorba kaşığı tuz, üzerini kapatıncaya kadar su koyup 30-35 dakika ağır ateşte haşlayıp piştiğini kontrol ederek süzgece dökünüz. Suyu süzülür süzülmez aynı tencereye boşaltıp kapağını kapatarak 3-4 dakika buhar ile demlenmesi için ağır ateşe oturtunuz.
3) Sonra hemen kalburdan veya makineden geçiriniz. Fazla karıştırmadan biraz rende hindistancevizi, az tuz, 1 yumurtanın sarısı ve yarım su bardağı kabuksuz dilimlenmiş kızarmış bademi ilâve edip bir kere karıştırdıktan sonra ceviz gibi yuvarlayınız.
4) Biraz soğuyunca önce una, sonra yumurtaya, sonra badem tozuna bulayıp bol kızgın yağda 2-3 dakika kızartıp servis yapınız.
|
Bademli Patates |
|
verim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc104916
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2015
1,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram file badem
4 patates
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, pul biber
Patates püresi için patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyip tencereye koyun. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve karabiber koyup püre olana kadar pişirin. 1 saat kadar buzdolabında soğutun. Daha sonra top şekline getirip bademlerin içinde çevirip kızgın yağda ya da fırında pişirin. Servis tabağına patates püresini koyup sıcak sıcak ikram edin.
|
|