İçi için:
Yarım su bardağı kıyılmış file badem
3 adet orta boy patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı bibersalçası
3-4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Hamuru için:
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
100 gram kaymak
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Çörekotu
İç harç için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Soğuduktan sonra rendeleyin. Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine patatesi ve bibersalçasını ilave edin. Karıştırarak kavurun. Badem, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edin. Şöyle bir çevirip ocaktan alın. Hamur için yumurtayı geniş bir kaba alıp çırpın. Üzerine yoğurt, kaymak ve sıvıyağ ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda açıp ortasına bademli patatesli harçtan koyun. İki kenarını ortada toplayın ve parmaklarınızla bastırarak birleştirin. Tüm hamur parçalarını aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc34957
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2009
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket tereyağı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta (1 sarı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar un
İçi için:
1 su bardağı çekilmiş badem
Yarım su bardağı kırmızı marmelat
Hamur malzemesiyle yumuşağa yakın kıvamda hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir. Bu arada marmelat ve iri çekilmiş badem karıştırılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Çay tabağı kadar açılır. Yeteri kadar iç konur. Poğaça şeklinde kapatılır. Kenarlarına iyice bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirilir.