|
Bademli Kasede Sakızlı Muhallebi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169749
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
2 yemek kaşığı un
0,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 - 2 yemek kaşığı süt
20 g tereyağı
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 adet limon
2 yemek kaşığı toz şeker
Kalıp:
8 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde çember kalıp
Öğütülmüş badem, un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, süt ve tereyağını bir kaba alın, hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 15 dakika bekletin.
Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Kalıpların iç kısmını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme:160°C
Badem hamurunu tezgah üzerinde hafifçe yoğurun ve pişirme kağıdı üzerinde merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. 6 adet çemberi hamurun üzerine belirli aralıklarla bastırarak yerleştirin. Kalıpların dışında kalan hamurları toplayın ve çemberlerin içine elinizle bastırarak 3 mm kalınlığında ve 2,5 cm yüksekliğinde kenarlar yapın. Kalıpları fırın tepsisine alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika
Fırından çıkarın, 5 dakika sonra bıçak yardımıyla kenarlarını kalıptan ayırın. Kaselerin tam ordasına su bardağının dibi ile hafifçe aşağıya doğru iterek kalıplardan çıkarın. Soğuyup sertleşmesi için bekletin.
Limondan 6 dilim kesin. Her iki tarafını toz şekere bulayın, yapışmaz yüzeyli tavaya sıralayın ve orta ateşte karamelize oluncaya kadar çevirerek pişirin.
Soğuyan sakızlı muhallebiyi çırpma kabına aktarıp mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın. Badem kaselerinin içerisine sakızlı muhallebiyi paylaştırın. Üzerlerine birer dilim karemelize limon ve arzuya göre vişne koyarak servis yapın.
|
Bademli Sakızlı Muhallebi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113255
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2015
1,351 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı yağ
3 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık
3 parça damla sakızı
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana kadar yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.
|
BADEMLİ SAKIZLI MUHALLEBİ |
|
seb-i yelda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc94682
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2013
1,853 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık
3 parça damla sakızı
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolusu un
10 çorba kaşığı toz şeker
Unu, rengi dönüp kokusu çıkana yağda kavurun. Üzerine süt ve toz şekeri ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın.
|
Bademli Sakızlı Muhallebi |
|
KERİ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37974
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2009
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı dolusu un
4 su bardağı süt
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı çekilmiş badem
3 parça damla sakızı
Süslemek için:
Badem
Margarinle unu, pembeleşene dek kavurun. Süt, tozşeker, badem ve dövülmüş damla sakızını ilave edin. Orta ateşte pişirin. Kıvamı koyulaşınca, tencerenin altını kapatıp, 10 dakika soğumaya bırakın. Mikserle 10 dakika çırpın. Kaselere boşaltıp, buzdolabında soğutun. Dövülmüş ve tane bademlerle süsleyerek servis yapın.
ML® Sakızlı Rulo Muhallebisi için tıklayın
|
|