| 
 
 
 | 
Bademli Sütlü İrmik Helvası | 
  | 
democracy 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2006 
Mesajlar: 78 Şehir: Ağrı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9841 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
4,752 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 g. tereyağı ya da margarin
 
200 g. (1 su bardağı) irmik
 
100 g. badem
 
150 g. (2/3 su bardağı) tozşeker
 
Şurubu için:
 
150 g. (2/3 su bardağı) tozşeker
 
600 ml. (2,5 su bardağı) süt
 
 
Şurubu hazırlamak için bir tencerede tozşeker ve sütü sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, şurubu bir kenarda saklayın. Tereyağı ya da margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca irmik ve bademleri katıp, ateşi iyice kısın. Sürekli karıştırarak, bademler pembeleşip irmik kehribar rengini alıncaya kadar kavurun Şurubu tekrar bir taşım kaynatın. Kaynar olarak helvaya katıp, bir kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Çok ağır ateşte, irmik şurubu çekinceye kadar, yaklaşds 15 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda irmik şurubu tamamen çekince üzerine kalan 150 g. şekeri serpiştirip bir kere daha karıştırın. Ateşi kapatıp, helvayı demlendirin.
  
 | 
SÜTLÜ BADEMLİ İRMİK HELVASI | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10887 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007 
3,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
Yarım kilo irmik
 
1 fincan iç badem
 
1 fincan çam fıstığı
 
200 gr. sade yağ iki küçük paket
 
250 gr. süt 
 
1 bardak su 
 
Yarım kilo şeker.
 
 
Yapılışı:
 
Yağ bir tencerede eritilip içine kabuğu soyulmuş bademler ve fıstıklar atılarak bunların renkleri pembeleşene kadar kavrulur. Bu arada irmik de yavaş yavaş ilâve edilerek ve daima karıştırılarak yedirilir. Bademlerin rengi dönünce meyane kıvama gelmiş olacağından, şeker ile süt karıştırılıp su da ilâve edilerek meydana gelen bu şerbet de kavrulmuş ve kıvama gelmiş olan  irmiklerin  üzerine  yavaş yavaş ilâve edilir. Hemen bir iyice karıştırıldıktan sonra tencerenin üzeri iki katlı bir havlu ile örtülerek kapağı da üzerine sıkıca kapanır. Böylece yanm   saat kadar dinlendirilen  irmik  helvası bu müddetin sonunda tabağa aktarılarak soğuk olarak servis yapılır. Arzu edilirse üzerine tarçın veya pudra şekeri de ekilir.
  
 | 
BADEMLİ SÜTLÜ İRMİK HELVASI | 
  | 
çığ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2007 
Mesajlar: 33 Şehir: Hakkari | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19825 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2007 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
3 çorba kaşığı bütün badem
 
2 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1/2 paket margarin yağ
 
 
Sütü bir kapta kaynatırken, diğer tarafta badem ve irmiği margarin yağ ile kavurun. Kavrulan harca toz şekeri ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra kaynamış olan sütü ilave ederek, kapağı kapatıp dinlendirin.
  
 | 
SÜTLÜ BADEMLİ İRMİK HELVASI | 
  | 
eylem09 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 18.12.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44696 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2009 
2,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
2 su bardağı irmik
 
6-7 çorba kaşığı tereyağı veya kahvaltılık margarin
 
2 çorba kaşığı badem
 
4 su bardağı süt
 
2 su bardağı pudra şekeri
 
1 paket vanilya.
 
 
Sıcak suda bademler haşlanır, kabukları çıkarılır, yağ bir tencereye konulur, yağı ateşte erittikten sonra içerisine bademler atılır. Gayet hafif pembeleşinceye kadar, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır ve irmik ilave edilir. Çok hafif ateşte, 40-45 dakika karıştırılarak kavrulur. Kaynar süt ilave edilir, vanilya da konarak bir iki kez karıştırılır. 15 dakika kadar, soğuk olmayan bir yerde dinlenmeye bırakılır, sonra pudra şekeri ilave edilerek yine karıştırılır. Tekrar 10-15 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır. Kaşığın tersi ile düzeltilip şekil verilebilir.
  
 | 
Bademli Sütlü İrmik Helvası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57164 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2010 
2,676 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. badem
 
100 gr. tereyağı
 
140 ml. süt
 
250 gr. irmik
 
250 gr. şeker
 
 
Bademleri bir taşım haşlayıp kabuklarını soyun. Bir tavada badem, irmik ve tereyağını kısık ateşte çevrin. İrmik ve bademler pembeleşene kadar yakmamaya dikkat ederek kavurun. Sütü ve 170 gr. toz şekeri 1,5 su bardağı su ile karıştırıp kaynatın. Kaynattığınız karışımı kavurduğunuz irmiklere katın. İrmikler karışımı iyice çekene kadar kısık ateşte 15 dakika pişirin. + Daha sonra kalan toz şekeri pişirdiğiniz helvaya katın ve karıştırın. Ağzı kapalı olarak dinlendirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |