|
|
Bademli Tavuk Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26887
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (4 kişilik):
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı soya sosu
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sarımsak (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
300 gr. tavuk bonfile
50 gr. iç badem (kabukları soyulmuş)
100 gr. havuç
100 gr. pırasa
100 gr. soya fasulyesi filizi
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Tuz
Toz zencefil
Yapılışı:
Soya sosu, tuz, şeker, sirke, zencefil, sarımsak ve ince kıyılmış 100 gr. pırasayı 4 çorba kaşığı su ile karıştırın. Tavuk bonfilelerini ince şeritler halinde kesin ve bu kanşımın içinde 15 dk. bekletin. Bademleri tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları, kalan pırasayı yıkayıp temizledikten sonra, ince ince kibrit şeklinde doğrayın. Soya filizini temizleyip yıkayın. Süzgeçle tavuğun suyunu süzün. Süzülen sosu ayrı bir kaba alın. Tavuğu kızgın yağda hızla karıştırarak 1 dk. kavurun ve bir başka tabağa alın. Kibrit şeklindeki sebzelerle soyayı, etleri kavurduğunuz yağda karıştırarak kavurun ve tuzlayın. Aynı tavada bademi, tavuğu, buğday nişastasını, 100 ml. su ve ayırdığınız sosla karıştırıp, bir taşım kaynatın. Yanında haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz.
ML® Bademli Pirinç Çorbası için tıklayın
|
Bademli Tavuk Çorbası |
|
Kayıtcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2019
Mesajlar: 60 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc139513
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
731 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
75O ml. Tavuksuyu
1 Adet Tavuk göğüs eti
30 Gr. Baldo pirinç
15 Gr. Tereyağı
1 Adet Yumurta sarısı
1/4 Adet Limonun suyu
10 Gr. Mısır nişastası
50 Gr. File badem
1 Gr. Safran
3 ml. Elma sirkesi
1/2 Adet Nar
2 Dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Safran sirkenin içerisinde 2-3 saat demlendirilir. Pirinçler yıkanıp durulanır. Tavuk suyu kaynatılır, yıkanıp durulanmış pirinçler ilave edilir ve pirinç yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.
Bademler tereyağında kısık ateşte kavrulur ve kavrulan yağ bir kaba alınır. Kavrulmuş bademler çorbaya aktarılır. İS dakika kısık ateşte pişirilir.
Bir kasede nişasta yumurta sanlarıyla çırpılır, limon suyu, safranlı sirke ve bir miktar tavuk suyu ile inceltilir. Bu karışıma bademler ve kavrulan yağ da ilave edilir. Azar azar karıştırarak çorbaya yedirilir. Tuz ve karabiberi ilave edilir.
Tavuklar ince ince parçalanır, doğranmış maydanoz ve nar ile birlikte çorbaya eklenerek servis edilir.
|
|
Bademli Tavuk Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|