Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > Bademli Tavuk (7 adet - 251,058 defa bakıldı)

Bademli Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bademli Tavuk

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc5937
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006
2,910 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr tavuk göğsü (ince şeritler halinde dilimlenmiş)
1 tane havuç (ince ve yuvarlak kesilmiş)
4 tane taze soğan (yalnızca yeşil kısımları kullanılacak)
50 gr kayın mantarı
50 gr soyulmuş badem
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz

İnce şeritler halinde kesilmiş tavuk etleri, 2 çorba kaşığı nişasta, bir tutam beyaz biber ve karbonat ilave edilerek yaklaşık bir saat marine edilir.
Diğer bir yanda da bademler sıcak suya konarak bekletilir.
Daha sonra wok'a ya da derince bir teflon tavaya sıvı yağ konarak marine edilmiş tavuk etleri pişirilir ve tavadan başka bir süzgece alınarak yağı süzülür.
Başka bir tavaya dövülmüş sarımsak, havuç, mantar ve tavuklar atılır.
Üzerlerine 1 kepçe sıcak su ile birlikte tuz ve şeker ilave edilerek birkaç dakika çevrilir. 2 çorba kaşığı nişasta 1 kepçe sıcak suyla karıştırılarak yemeğe konur. Bir taşım ocakta pişirildikten sonra taze soğan ve bademler yemeğe eklenir ve servise hazır hale gelir.


Bademli Tavuk

şef
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
Kısa URL: https://ml.md/lc66390
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2011
2,140 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz
1 adet soğan
2 adet tavuk göğsü
100 gr. badem
1 paket büyük patates cipsi

Unu 1 çorba kaşığı margarinde kavurun, süt ilave edin, koyulaşıncaya kadar pişirin. Peynir rendesini de ekleyip, ocaktan alın. Tuz ve karabiber koyup, 5 dakika mikserle çırpın. Rendelenmiş soğanı kalan margarinle kavurun. Yağlanmış fırın kabına yayın. Haşlanıp doğranmış tavuk göğüslerini soğanların üzerine yayın. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bademleri koyun. Peynirli sosu üzerine dökün. Patates cipslerini de en üste yayın ve 270 derecelik fırında 25 dakika pişirin.


Bademli Tavuk

sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Etimesgut
Kısa URL: https://ml.md/lc69233
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2011
3,047 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı badem
Yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
2'şer adet havuç, kabak ve kırmızı biber
8 dal taze soğan
6 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutup çıkarın. Süzüp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarın. Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun ve kenara alın.
Havuç, kabak, kırmızı biber ve taze soğanı temizleyip arzunuza göre irice doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine tavuğu ekleyin. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Havucu ilave edin. Yarı yarıya yumuşayınca kırmızı biber ve kabağı tencereye katın. Bir-iki dakika sonra soğanı ilave edin. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin. Bademi ilave edin. Şöyle bir çevirip ocaktan alın.


Fotoğraf "müjgan baykal" tarafından gönderildi. 16.11.2020


Bademli Tavuk

tapucu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.11.2011
Mesajlar: 41
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc70311
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2011
2,219 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı çiğ badem
5 adet kuru kayısı
1 çay kaşığı zencefil
1 paket krema
Tuz
Karabiber

Tavuk göğüslerini bir parmak genişliğinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Soya sosu ve tavuğu ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Un ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. Üzerine, kabukları soyulmuş çiğ badem, suda biraz bekletilip yumuşatılıp küp doğranmış kayısı, tuz, karabiber ve zencefil ekleyip karıştırın. Çok az su ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Kremayı ilave edip 1-2 kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Ilık olarak servis yapın.


Bademli Tavuk

orhanöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Salihli
Kısa URL: https://ml.md/lc72272
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012
2,412 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet tavuk göğsü
Yarım kg mantar
Yarım çay fincanı soyulmuş badem
Yarım çay fincanı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber

Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bir iki kez öbür yanını çevirerek pişirin. 1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin. Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır. Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.


Bademli Tavuk

ışı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc87913
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013
1,875 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. tavuk bonfile
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı soya sosu
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı su
100 gr. soya filizi
1 adet havuç
1 su bardağı badem içi
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su

Pırasanın beyaz kısmının yarısını kıyın. Soya sosu, şeker, tuz, sirke, zencefil, dövülmüş sarımsak ve suyla karıştırın. Tavuk etini şerit halinde doğrayıp bu karışımda 15 dakika dinlendirin. Daha sonra süzgeçten geçirip kızgın yağda bir-iki dakika soteleyin. Kalan pırasayı jülyen doğrayın. Soya filizi ve halka doğranmış havuçla birlikte kavurup ocaktan alın. Ayrı bir yerde badem, tavuk eti, buğday nişastası, 1 çay bardağı su ve kavurduğunuz sebzelerin suyunu karıştırıp bir-iki dakika kaynatın.


Bademli Tavuk

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179488
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2024
42 defa indirildi / yazdırıldı




2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
Yarım Kg Taze Mantar
Yarım çay fincanı kabukları soyulmuş badem
Yarım çay fincanı Un
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber

Fırını önceden 125° dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.
1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

Not: Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.






Bademli Tavuk Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(7 adet Bademli Tavuk 251,058 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort