|
Bademli Üzümlü Pilav |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96723
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2014
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
1 su bardağı pirinç (Lüks baldo pirinç kullanmanızı öneririm)
3 yemek kaşığı zeytinyağı (1 yemek kaşığı sıvı bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
1,5 su bardağı sıcak et suyu
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan soyulmuş badem
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tuz
Bademler kabukluysa bol sıcak suda yarım saat beklettikten sonra kabuklarını soyun. Soyduğunuz bademleri küçük tor teflon tavaya koyup orta ısılı ateşte, yağ eklemeden tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Üzerleri hafifçe sararan bademleri ocaktan alıp bir kenarda bekletin. Üzümleri üzerine çıkacak kadar ılık suda 20 dakika kadar bekletin. Pirinci derin bir kaba koyup üzerine 4-5 su bardağı kaynar su aktardıktan Sonra 1 çay kaşığı tuz atın. Pirinci kaynar suda yarım saat kadar bekletip süzün. Ardından bol suyla tekrar yıkayıp süzün. Zeytinyağını orta boy bir teflon tencerede, orta ısılı ateşte kızdırın. Yağ kızmaya başlar başlamaz pirinci tencereye aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pirinç nişastasını dışarı verinceye kadar 4-5 dakika kavurun. Üzerine sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tuzu da ekledikten sonra orta ısılı ateşte pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Pirinç suyunu iyice çekince, ocağın altını mum ışığı kadar kısıp üzerine Suyunu süzdüğünüz üzümleri ve kavurdüğunuz bademleri aktarın. Tencerenin kapağım kapatıp pilavı çok kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan pilavı en az 20-30 dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce aşağıdan yukarıya doğru karıştırın.
|
Bademli Üzümlü Pilav |
|
mor leylak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2013
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88751
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2013
1,608 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 kırmızıbiber
2 çorba kaşığı kuş üzümü
50 gram badem
Çok ince rendelenmiş havuçları tereyağında kavurun. Yağın rengi sarıya dönünce pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçlerin rengi de sararınca içine rendelenmiş soğanı, sarımsakları da ilave edip suyunu verin. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Közlenmiş kırmızıbiberi minik küpler halinde kıyıp, pilava ekleyin. Kuş üzümünü ve temizlenmiş bademleri de katın. Servis tabağına aktarın. Soğumadan ikram edin.
|
Bademli Üzümlü Pilav |
|
mişmiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc28637
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2008
3,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağından az file badem
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı kaynar su
Tuz
İsteğe göre 1,5 adet et bulyon
Pirinç 3-4 su yıkanarak nişastası akıtılır ve ılık su dolu bir kapta 10-15 dk. bekletilir. Bekletilen pirinçler son bir kez yıkanarak iyice süzülür. Tencereye tereyağı koyulur ve içine bademler eklenerek kavrulur, badem hafif pembeleşince içine pirinçler eklenir ve pirinçler tane tane olup saydam-laşana kadar kavrulmaya devam edilir. Son olarak üzümler ve bulyon pirince eklenir 1-2 kez karıştırılır, kaynar su katılarak pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 10 dk. kadar dinlendirilerek servis yapın.
Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 05.07.2019
|
|