|
|
Bagel |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc159794
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2021
429 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
10 gram instant maya
1,5 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı tuz
Haşlamak için:
2 litre su
3 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
Çırpılmış yumurta sarısı
Susam
Haşhaş tohumu
Mayayı ılık su ve toz şeker ile karıştırıp, 3 dakika dinlendirin. Derin bir kaba 2 su bardağı un ile tuzu eleyip, mayalı karışıma katın. İyice karıştırıp, birbirine yedirin. Kalan unu da ekleyip, iyice karıştırın. Düz bir zemine un serpip, hamuru 5 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru, zeytinyağı sürülmüş bir kaseye alıp, üzerine bir bez örtün. Hamur iki misli kabarana dek dinlendirin ve 10 bezeye ayırın. Elinizde yuvarlayıp, 4 dakika dinlendirin. Parmağınızla üstten ve alttan hamurların ortalarına bastırarak delik açın. 30 dakika daha dinlendirin. Haşlamak için büyük bir tencerede 2 litre suyu kaynatın. İçine toz şeker ekleyip karıştırın. Kaynayan suyun içine her seferinde 3 bagel atın ve her iki yüzünü de haşlayın. Önceden ısıtılmış ve yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine, aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam ve haşhaş tohumu serpip, 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

|
Bagel |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2952 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185102
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2025
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için susam, çörekotu veya haşhaş tohumu
Unu geniş bir kaba alın, üzerine maya, şeker ve tuzu ekleyin.
Ilık su ve sıvı yağı ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasını parmağınızla delerek bagel şekli verin.
Bir tencerede su kaynatın, içine biraz şeker ekleyin.
Bagelleri 1-2 dakika kaynar suda haşlayın.
Bu aşama, bagelin en önemli püf noktasıdır.
Haşlanan bagelleri fırın tepsisine dizin, üzerine susam veya çörek otu serpin.
200°C fırında altın rengini alana kadar pişirin.

|
|
Bagel Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|