Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bademli Pasta Tarifleri > Bahar Güzeli (1 adet - 185 defa bakıldı)

Bahar Güzeli


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bahar Güzeli

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169603
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2023
181 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Tart:
2 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tutam tuz
1 yumurta akı
125 g soğuk tereyağı (küp şeklinde kesilmiş)
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
3 su bardağı süt
Karamel sos:
0,5 su bardağı toz şeker
0,5 su bardağı krema
Süslemek için:
20 g bitter çikolata
4 adet ahududu
4 adet frenk üzümü
Kalıp:
Ayarlanabilir oval pişirme çerçevesi (26-38 cm)

Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akı ve soğuk tereyağı parçalarını ekleyip fazla ezmeden parmak uçları ile yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
Sütü bir tencereye alın ve kazandibi poşetinin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Arada karıştırarak soğutun.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Kalıbı 38 cm boyutunda ayarlayın. 34x40 cm boyutunda pişirme kağıdı kesin. Soğuyan hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. Pişirme kağıdının üzerine alın ve merdane ile 18x40 cm boyutlarında açın. Kalıbı açtığınız hamurun üzerine bastırarak yerleştirin. Kalıbın dışında kalan hamurları toparlayıp tezgah üzerinde uzun rulo yapın. Ruloyu kalıbın iç kenarlarına oturtun. Parmağınız ile bastırarak 3 cm yüksekliğinde tırtıklı kenar oluşturun. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından aldığınız tartı 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Toz şekeri çelik bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Karamel rengi olduğunda ocaktan alın, bekletmeden kremayı ilave edin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. Yarısını kaşık yardımı ile tartın tabanını kaplayacak şekilde yayın. Üzerine soğuyan kazandibini dökün ve üzerini düzeltin. Kalan karameli kazandibinin üzerine yayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip pişirme kağıdı üzerine dal ve yaprak şeklinde sıkın. Donuncaya kadar bekletin. Servisten önce tartı şekillendirdiğiniz çikolatalar, ahududu ve frenk üzümü ile süsleyin.







Bahar Güzeli Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(1 adet Bahar Güzeli 185 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort