Kısa URL: https://ml.md/lc40363
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2009
2,179 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket burgu makarna
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak
2 adet taze soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rende kaşar
Tavaya yağ konur. Önce ince kıyılmış sarımsak ve taze soğan atılır. Birkaç dakika sonra kıyılmış dereotu ve maydanoz eklenir. Fazla soldurmadan kısa süre kavrulur, tuz eklenir. Makarna haşlanır. Üzerine önce yeşil sos bırakılır sonra rendelenmiş kaşar serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc100766
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2014
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket spagetti
200 gram beyaz peynir (kırıklanmış)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı taze fesleğen (ince kıyılmış)
2 adet etli kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış, doğranmış)
1 demet maydanoz (iri doğıtınmış)
3 diş sarımsak (dövülmüş)
3 adet orta boy domates (çekirdekleri çıkartılmış, dilimlenmiş)
1 demet roka (iri doğranmış)
Tuz
Makarnaya tuzlu kaynar suda kapağı açık olarak pişirip süzün. Peynirin yarısını kalan malzemelerle karıştırın. Makarna ve peynirli karışımı harmanlayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Servis yapın.
1 paket penne makarna
Sosu için:
200 ml krema
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı hazır pesto sos
1.5 su bardağı ayıklanmış taze bezelye
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
3~4 dal taze nane
7~8 dal taze fesleğen
1 limonun suyu
Üzeri için:
Labne peyniri
Fesleğen
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için kremayı bir sos tenceresine alın. Muskat rendesini ilave edip ısıtın. Pesto sosu ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Taze bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. Haşladığınız bezelye, ince kıydığınız yeşillikler ve limon suyunu ilave edip 4-5 dakika daha soteleyip ocaktan alın. Pesto soslu kremayı bezelyelerin üzerine ekleyip karıştırın. Sosu makarnanın üzerine gezdirip karıştırın. Üzerini labne peyniri ve feleğen ile süsleyerek servis yapın.