|
|
Baharatlı Cips |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168836
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2022
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Çeşnili Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 çay bardağı su
0,5 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
Domatesli sos için:
1 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates (orta boy)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
0,5 çay kaşığı tuz
2 - 3 tutam karabiber
Yoğurtlu sos için:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı kuru nane
0,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, tuz, kekik ve toz biberi ekleyin, kaşık ile karıştırın. Üzerine su, zeytinyağı ve yumurta sarısını ilave edip elinizle orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bez ile kapatıp 20 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru 1-2 kez yoğurun ve hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile hamuru 1 mm kalınlığında çok ince açın ve bıçak yardımı ile üçgen şekiller çıkarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
1 diş sarımsağı 3 e bölün. Domates rendesi, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Sosun içindeki sarımsakları çıkarın. Karabiberi ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Süzme yoğurdu bir kaseye alın ve çatal ile iyice çırpın. Üzerine nane, tuz ve zeytinyağını ilave edip kaşık ile karıştırın.
Soğuyan cipslerinizi soslarla birlikte servis yapın.
|
Baharatlı Cips |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc133122
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
1,771 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
Tuz
Su
Susu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Toz kımızı biber
Pul biber
Nane
Kekik
1,5 su bardağı un, tuz ve alabildiği kadar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamurdan mandalina kadar bezeler yapılıp servis tabağı çapında açılır.
Yağsız tavada arkalı önlü hafif pişirilir.
Hamur önce şeritlere sonra üçgenlere kesilir.
Bir karıştırma kabında, yağ, toz biber, pul biber, nane ve kekik karıştırarak sos hazırlanır.
Hamur parçaları bu sosa bulanarak, kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
Tepsi fırına verilerek 180 derecede kurutulur.
Not: Hazır lavaştan ya da yapılabilir.
|
Baharatlı Cips |
|
özgün
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58931
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2010
4,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
3 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı ketçap
1 adet ufak kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yumuşak margarin ve diğer malzemelerle orta sertlikte bir hamur yapılır, 15 dakika dinlendirilir. Bu arada domates rendelenir, süzgeçten geçirilir. Üzerine diğer malzemeler konur, karıştırılır. Dinlenen hamur kare tepsi büyüklüğünde açılır, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine domatesli karışım yerleştirilir. 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir. Sıcakken 3*3 karelere kesilir. Tam soğuyunca servise sunulur.
|
|
Baharatlı Cips Tarifleri Atıştırmalık Tarifleri
|
|