|
|
BAHARATLI FIRIN MAKARNA |
|
mücavir
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24910
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2008
2,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 paket makarna,
150 gr. un,
3 su bardağı süt,
100 gr. haşlanmış bezelye,
1 haşlanmış havuç,
200 gr. taze kaşar,
margarin,
fesleğen,
kekik,
yarım demet maydanoz,
katıyağ,
tuz.
Kaynar tuzlu suda makarnayı haşlayın. Kızgın yağda yağı kavurun ve üzerine yavaş yavaş sütü ilave edip tuzunu ayarlayın. Isıya dayanıklı bir cam kaba makarnayı, bezelyeyi, haşlanıp doğranmış havucu, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Üzerine sosu yayın ve rendelenmiş kaşarı serpiştirin. 180 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
|
BAHARATLI FIRIN MAKARNA |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11720
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2007
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
250 gram fırın makarna
100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
100 gram un
80 gram margarin
bir tutam fesleğen
bir tutam taze kekik
bir tutam maydanoz
50 gram haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış havuç
tuz
Yapılışı
Tuzlu ve yağlı suda makarnayı 10 dakika haşlayın. Beşamel sos için bir tencerede margarini eritin. Unu kavurun ve süt ilave edin. Tuzu ilave edin. Sos hazırdır.
Isıya dayanıklı bir cam kaba haşlanmış makarnaları koyun. Üzerine haşlanmış bezelye, ufak doğranmış havuç ile ince kıyılmış fesleğen, kekik ve maydanozu ekleyin. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşarla kaplayın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.
|
|
BAHARATLI FIRIN MAKARNA Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
|
|