Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Yemek Kaşığı
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 2 Dal
Sarımsak 4 Diş
Soğan 1 Adet
Kuzu Pirzola 750 Gram
Pişirme kabınızın içine yemeklik doğradığınız soğanları serin. Üzerlerine pirzolaları yerleştirin. İnce kıydığınız sarımsakları serpin.
Her bir parçanın üzerine gelecek şekilde zeytinyağını gezdirerek ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ve ince doğradığınız maydonozları serpin.
Pişirme kabınızın kenarından yarım su bardağı su koyun. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.
Kaşık ile tencerenin dibindeki suyundan alıp etlerin üzerinden arada sırada geçirerek, 30 dakika suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc153341
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2020
613 defa indirildi / yazdırıldı
800 gram pirzola
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kekik
1.5 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Marine için pirzola dışında kalan malzemeyi iyice karıştırıp pirzolaların her tarafına yedirerek sürün. Üzerini streç filmle kaplayıp, 1 gece ya da en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda yapışmaz yüzeyli tavada ve yağsız olarak, önlü arkalı kızarana dek pişirin. Tuz ve karabiber serpip yanında bulgur pilavı ve patates püresi ile birlikte sıcak olarak servis yapın.