|
|
Baharatlı sufle |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8660
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2006
2,138 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 gr. tereyağı
180 gr. şeker (serpmek için)
200 gr. meyve kurusu
250 ml. portakal suyu
4 adet yumurta
30 ml. süt
15 gr. ince limon kabuğu rendesi
15 ml. limon suyu
2 tatlı karşığı baharat karışımı (tarçın, karanfil, kakule, anason, kişniş karışımı)
1 paket şekerli vaniiin
40 gr. un
20 gr. nişasta
15 gr. pudra şekeri
Tuz
6 adet 150 ml. hacimli sufle kalıbını yağlayın ve 30 gr. şeker serpin. Buzdolabında bekletin. Meyve kurularını çok küçük küp şeklinde doğrayın, portakal suyu ile su tamamen yok oluncaya kadar kaynatın. En az 10-12 dakika soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Yumurta sarılarını süt, limon suyu, rendesi, baharat karışımı, şekerli vanilin ile mikserle 5 dakika krema oluncaya kadar çırpın. Un, nişasta ve meyveleri ilave edin. Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı olarak çırpın. Dikkatlice yumurta sarıları ile karıştırın. Karışımı bir parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara doldurun. Sufleleri 175° C ısıtılmış fırının en alt rafında 30-35 dakika pişirin. Sufleleri dikkatlice kalıptan servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve hemen yanında ılık çikolata sosu veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.
|
Baharatlı sufle |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8625
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2006
2,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
50 gr. tereyağı
150 ml. süt
60 gr. un
40 gr. nişasta
10'ar gr. tarçın, karanfil, kakule, anason, kişniş
60 gr. şeker
50 ml. portakal marmeladı
60 gr. öğütülmüş fındık
Pudra şekeri
Tuz
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyazlarını buzdolabında bekletin. 40 gr. tereyağını süt ile bir taşım kaynatın. Un, nişasta, baharatları ve şekeri karıştırın. Süte ekleyin. Koyulaşıp tencerenin dibinde beyaz bir tabaka oluşuncaya kadar tahta bir kaşıkla devamlı karıştırın. Hamuru başka bir kaba alın. Yumurta sarılarını teker teker ekleyip iyice yedirin ve soğumaya bırakın. Hacmi 150 ml. olan 4 sufle kalıbını 10 gr. tereyağı ile yağlayın ve 20 gr. fındık serpiştirin. Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile katı çırpın. Yarısını yumurta çırpıcısıyla hamura yedirin. 40 gr. fındığı ekleyin ve kalan yumurta beyazlarını ilave edin, dikkatlice karıştırıp kalıplara doldurun. 200°C'de ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Marmelatı. Sufleleri fırından çıkartın. Üstlerine pudra şekeri serpin ve yanında sos ile hemen servis yapın.
|
|
Baharatlı sufle Tarifleri Cips Tarifleri
|
|