|
|
Baharatlı Tavuk Köftesi |
|
ASIK
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2006
Mesajlar: 48 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc28042
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2008
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
60 g (yaklaşık 1/2 su bardağı) bulgur
12 kakule (yalnız çekirdekleri)
250 g tavuk göğsü (derisi ve kemikleri alındıktan sonra kıyılmış)
bir tutam kişniş
bir tutam kimyon
1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze çekilmiş karabiber
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
limon dilimleri (süsleme için)
Bulguru küçük bir tencereye koyup, üstüne 1 cm taşacak kadar su doldurun. Tencereyi ateşe oturtup, bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, bulgur iyice yumuşayana ve suyu bütünüyle çekene kadar (15 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda demlenmeye bırakın.
Kalın dipli bir tavaya kakule çekirdeklerini koyup, tavayı ateşe oturtarak, çekirdekleri çatlayıp açılana kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, çekirdekleri havanda ya da merdaneyle ezerek toz haline getirin.
Önce fırınınızın ızgarasını iyice ısıtın. Tavuk parçaları, toz haline getirdiğiniz kakule, kişniş, kimyon, taze nane, sarımsak, tuz ve karabiberi blendıra koyup, hamur haline gelinceye kadar (birkaç saniye) karıştırın. Haşlanmış bulguru ekleyip, yeniden iyice karıştırın. Karışımı bir kâseye aktarıp, 30 yuvarlak köfte yapın. Köfteleri, zeytinyağına bulayıp, bir tepsiye dizin. Tepsiyi fırına sürüp, köfteleri üstleri kabuk bağlayarak altın sarısı bir renk alıncaya kadar (4 - 5 dakika) pişirin. Tepsiyi fırından alıp, köfteleri geniş birtabağa çıkararak, yanlarında limon dilimleriyle servis yapın.
ML® Domatesli Tavuk Köftesi için tıklayın
|
Baharatlı Tavuk Köftesi |
|
müjgan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34183
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2009
2,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı bulgur
250 gr. çekilmiş tavuk eti
1 demet taze nane
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
kişniş
kimyon
karabiber
tarçın.
Bulgurlar yıkanır, üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyulup kaynatılır. Ateşin altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Tavuk kıymasına baharatlar, tuz karıştırılır. Tenceredeki bulgurlarla ilave edilerek iyice yoğrulur Ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp zeytinyağına bulanıp fırın tepsisine yerleştirilir. Izgarada nar gibi oluncaya kadar kızartılır. Bol yeşillikle servis yapılır.
ML® Tavuk Köftesi için tıklayın
|
|
Baharatlı Tavuk Köftesi Tarifleri Balık Köfte Tarifleri
|
|