1 adet tavuk göğsü
½ limonun suyu
1 adet göbek salata
Soya filizi
1 adet salatalık
Tuz
1 adet taze kırmızı biber
Karabiber
1 adet sarı biber
Kırmızı pul biber
1 çay kaşığı köri
Taze nane
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Önce tavuk etini ince ve uzun dilimler halinde doğrayın. Tavuk dilimlerini bir çorba kaşığı zeytinyağı köri ve karabiberle birlikte orta ateşte ara ara karıştırarak iyice pişirin. diğer yanda göbek salatayı ince ince kıyın. Taze kırmızı ve sarı biberlerle salatalığı da şerit şerit
doğrayın. Soya filizi ile harmanlayın. Bir bardağın içinde soya sosu, tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu iyice karıştırın. Bu karışımı harmanladığınız biberler, göbek salata ve soya filizlerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın. En üste pişirdiğiniz tavuk parçalarını yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. Dilerseniz nane yapraklarını da kıyıp sebzelerle karıştırın.
Kısa URL: https://ml.md/lc113949
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2016
1,560 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pişmiş ve doğranmış tavuk göğüs
½ su bardağı mayonez
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı curry baharat
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı soya sosu
¼ su bardağı doğranmış kuru kayısı
½ su bardağı doğranmış kereviz ksapı
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı doğranmış kişniş
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
Izgara edilmiş tavuğu ufak parçalara bölün ve kenara alın.
Geniş bir kasede tavuk haricinde tüm mazlemeyi eritilmiş tereyağı ile birlikte karıştırın.
Tavukları ekleyin.
30 dakika buzdolabında soğutun.
Kanape olarak servis edebileceğiniz gibi salata veya sandviç içi olarak da servis edebilirsiniz.