Kısa URL: https://ml.md/lc66610
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
3,003 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
1'er tatlı kaşığı kekik, kırmızıbiber, karabiber, kimyon, tuz
Galeta ununu ve bütün baharatları derin bir kaba koyarak karıştırın. Tavuk göğüslerini galeta ununa bulayın. 10-15 dakika dinlendirin. Kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135060
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
1,016 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet tavuk göğsü
Yarım bardak un
Yarım bardak galeta unu
1 adet yumurta
2-3 diş sarmısak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Öncelikle tavuk göğsü etlerimizi keserek bir tanesinden iki tane ince fileto elde edelip oklava ile döverek inceltin.Dilerseniz fileto halinde alıp orada dövdürebilirsiniz. Bir tava içinde sıvıayçiçek yağını kızdıralım.Bu arada 3 servis tabağına ayrı ayrı unu ,galeta ununu ve yumurtamızı koyalım. Yumurtamızı çatalla çırpıp içerisine ezilmiş sarmısak dişlerini ekliyelim. Galeta unumuzun içine de baharatlarımızı ekliyim güzelce karıştıralım. Dilediğiniz ölçüde baharatları artırabilirsiniz. Tavuk göğsü filetoları önce una sonra yumurtaya ve en son galetalı baharatlı karışıma bulayıp kızartalım.Her iki tarafı altın sarısı renk alınca servis tabağımıza alım ikram edelim.